CRR Türk Müziği Topluluğu

Tarihler: 22 Şubat 2019 Cuma ~ 22 Şubat 2019 Cuma 22 Şubat 2019 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 22, 2019 ~ Şub 22, 2019
CRR Türk Müziği Topluluğu şubat ayı konserinde İstanbullu sanatseverleri geçmişten yakın zamanlara doğru bir yolculuğa davet ediyor.

Konuk Sanatçı: Münip Utandı
Şef: R. Hakan Talu (Tanbur)

Ses Sanatçıları: İlhan Yazıcı, Atakan Akdaş, Murat Irkılata, Gediz Çoroğlu, Alper Ayorak Merve Utandı Kalkan, Merve Kıvılcımer, Gizem Çoşkun, Aybike Demir Okan, Aynur Ezgi Yüksel

Saz Sanatçıları: Serdar Bişiren -  Ritm, Ahmet Toz- Ney, Taner Sayacıoğlu- Kanun, Bilen Işıktaş- Ud
Volkan Ertem- Viyolonsel, Ömer Aşçıoğlu- Kemençe

Türk müziği tarihine baktığımızda bazı bestekârların makamları, sesleri, usulleri, formları ve güfteleri yani Türk müziğinin ana unsurlarını diğer bestekârlardan çok daha farklı kullandıklarını görürüz. Klasik dönemde Buhurizâde Mustafa Itri, İsmail Dede, Zekâi Dede yakın zamanlarda Hacı Arif Bey, Rahmi Bey ve Tanburi Cemil Bey bu bu tip bestekârlardır. 

Onların karşısında sadece susarsınız ve eserlerini kendinizden geçerek dinlersiniz. Günümüzde hocaların hocası şeklinde tanımlayabileceğimiz Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’da bu farklı bestekârlardan biridir. Adeta binası, çatısı, bacası olmayan ama kapısı her zaman açık olan bir okuldur ve bu okuldan pek çok öğrenci yetişmiştir. Bugün Türk müziği ile uğraşan herkes Alâeddin Yavaşça ismi karşısında saygı ile eğilir ve sonsuz bir hürmet duyar.

Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu Şubat ayı konserinde hocaları Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’nın eserlerinden oluşan bir repertuar ile sanatseverlerin karşına çıkıyor. Topluluk Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’nın Rahatülervah makamındaki klasik takımını icra edecektir. Bu konserin konuk solisti, günümüzün başta gelen Türk Müziği icracılarından olan Münip Utandı ise Alâeddin Yavaşça’nın sevilen eserleri yanında hocanın hayatında önemli yer tutan Sadeddin Kaynak, Zeki Arif Ataergin gibi bestekârların eserlerinden de örnekler seslendirecektir.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT