Okay Temiz 12. Ritmin Günü Konseri

Tarihler: 11 Şubat 2015 Çarşamba ~ 11 Şubat 2015 Çarşamba 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 67.50 TL 2. Kategori - 56.50 TL 3. Kategori - 45.00 TL 4. Kategori - 34.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2015 ~ Şub 11, 2015

Okay Temiz , dünyaca tanınan büyük müzik ustalarını, 11 Şubat Çarşamba akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, İstanbullu müzikseverlerle buluşturuyor.

Okay Temiz’den 12. “Ritmin Günü” Konseri

Dünya Ritimlerinin Buluşması

Okay Temiz (Vurmalılar), Richie Flores, (Konga), Carlo Rizzo (Tambourin),Yamar Thiam (Talking Drum), Ahmet Kaya (Ney), Ahmet Özden (zurna), Rüstem Çenbeli (Asma Davul), Çağdaş Oruç (Saksafon), Luis Ernesto Gomes (Konga) ve Gülseren Gomez (Vokal ) ve 55 kişilik “Okay Temiz Ritim Atölyesi” ve birçok konuk  müzisyen aynı sahnede...

2002 yılından itibaren her yıl usta müzisyen Okay Temiz’in doğum gününde, gerçekleşen “Ritmin Günü” konseri, bu yıl onbirinci yılını dünyaca tanınan Afrikalı ritim ustalarıyla kutluyor. Her yıl geleneksel olarak yapılan “Ritmin Günü” konseri, dünyanın usta ritimcilerini ve farklı müzik çevrelerini bir araya getirerek dünya ritimlerinin buluştuğu coşkulu bir müzik şöleni ve ritim festivaline dönüştürmekte.

Yurt dışında uzun yıllar yaşayarak sayısız konser ve albüme imza atan ve ardından 1998’de Türkiye’ye dönen Uluslararası müzik yıldızlarımızın başında gelen vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz; Hindistan’dan Senegal’e, İngiltere'den Küba’ya ve de Türkiye’ye dünyaca ünlü virtüöz sanatçıların katılımıyla dünya ritimlerini İstanbul’da buluşturmaya devam ediyor. Farklı kültürlerin ve ritimlerin buluştuğu bu etkinlik ve workshoplar ile sanatın evrensel değerlerini müziğin birleştirici gücüyle buluşturarak bugüne kadar dünya çapında birçok önemli yıldızı ülkemizde konuk eden konserler çok renkli görüntülere ve performanslara sahne olmakta. Bugüne kadar dünyaca ünlü birçok değerli müzisyen ve grubu, ritme meraklı müzikseverleri buluşturan etkinlik, dünyada ritmin babaları olarak nitelendirilen çok değerli usta müzisyenleri İstanbullu müzikseverler ile buluşturdu.

12. “Ritmin Günü” konserinde Okay Temiz'in (Perküsyon) dışında, Amerika’dan, dünyanın en ünlü Konga  ustası Ritchie Flores (Konga) konuk oluyor. Etkinliğin bir başka usta ismi ise İtalya’dan tarihi eski ve farklı bir vurmalı alet çalan Carlo Rizzo (Tamborin). Ayrıca konserin bir başka konuk müzisyen ise Afrikalı’dan, Senegalli Talking Drum (Konuşan Davul) ustası Yamar Thiam, etkinliğn müdavimlerince yakından tanınan müzisyenin tüm aile bireyleri kuşaklar boyunca talking drum ustalarından oluşuyor. 12. Ritmin Günü konserinde ayrıca Ahmet Kaya (Ney), Ahmet Özden (zurna), Rüstem Çembeli (Asma Davul), Çağdaş Oruç (Saksafon), Luis Ernesto Gomes (Konga) ve Gülseren Gomez (Vokal ) ve 55 kişilik “Okay Temiz Ritim Atölyesi” ve birçok konuk müzisyen aynı sahnede...

Etkinliğin ilk bölümünde Ritim Atölyesinden çocuklar, ardından Ritim Atölyesi eşliğinde tüm müzisyenler ve ünlü konuk müzisyenler özel doğaçlama performanslarını sergileyecekler. Farklı kültürler, farklı yaşamlar ortak bir dilde, ortak bir şölende, RİTİM’de buluşacak. Dünyanın her yerinden gelen müziğin ritimleri ile jazz tınılarının buluşması, ustaların ilginç sahne şovlarıyla seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Dünyada ilk kez Okay Temiz’in önderliğinde İstanbul’da aynı sahnede yer alacak ritim üstadlarını izlemek ve kış mevsiminin getirdiği rehaveti atıp enerji toplamak isteyen İstanbullular için kaçırılmaz bir etkinlik fırsatı.

İstanbul Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı desteğiyle..

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT