Piotr Anderszewski ''Diabelli Çeşit

Piotr Anderszewski ''Diabelli Çeşit

Tarihler: 21 Haziran 2019 Cuma ~ 21 Haziran 2019 Cuma 21 Haziran 2019 20:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: Loca - 220.00 TL 1. Kategori - 200.00 TL 2. Kategori - 166.50 TL 3. Kategori - 100.00 TL Öğrenci - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31-32-33

Faks: 0216 346 21 00

Web: http://www.sureyyaoperasi.org

E Posta: info@sureyyaoperasi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 21, 2019 ~ Haz 21, 2019
47. İstanbul Müzik Festivali, 11-30 Haziran tarihleri arasında müziğe ve şehre farklı bakışlar sunuyor.

PIOTR ANDERSZEWSKI piyano piano

Ludwig van Beethoven
Anton Diabelli’nin Bir Valsi Üzerine 33 Çeşitleme, op. 120

*Arasız 60’ sürer.

KONSERE DOĞRU *
19.00-19.30 Balo Salonu 

Feyzi Erçin’in “Tersyüz Edilmiş Yücelik” başlıklı konuşması

* in Turkish

İstanbul Müzik Festivali’nin 2020 Beethoven Yılı’na doğru besteciye saygı duruşunda bulunduğu unutulmayacak bir konser daha!

“Anderszewski’nin baş döndürücü Beethoven yorumunda sıradan olan kesinlikle hiçbir şey yoktu.” Guardian

Çeşitleme formunu mekanikleşme tuzağına düşmeden kullanabilmenin üstesinden ancak Beethoven gibi bir besteci gelebilir ve 33 çeşitlemenin her birinin içerdiği zekâ ile duygunun, patlayıcı enerji ile dinginliğin hakkını vererek hayal gücüyle yorumlamanın altından ancak Piotr Anderszewski gibi bir virtüöz kalkabilir. 

Piotr Anderszewski’nin Diabelli Çeşitlemeleri ile geçmişi 1990 Leeds Piyano Yarışması’na kadar uzanıyor. Yarı finalde seslendirdiği bu eserle tüm dikkatleri üzerine çeken Anderszewski’ye Teldec firması anında albüm teklifi yapmıştı. O sırada 20’li yaşlarının henüz başındaki genç piyanist teklifi geri çevirirken yıllar sonra Virgin Classics aynı teklif ile geldiğinde, artık Beethoven’ın eserine dair bilgisinin çok daha derinlikli olduğunu düşünerek kabul etti.

Anderszewski’nin Choc du Monde de la Musique ve ECHO Klasik ödüllü Diabelli Çeşitlemeleri albümü uzun yılların en iyisi kabul edilirken, eleştirmenler konser icralarını da eserin bugüne kadar duydukları en iyi canlı yorumları olarak değerlendiriyorlar. Sanatçının kendisi ise, bu abidevi eseri bir yolculuğa benzetiyor ve tüm müzikseverleri sonunda dönüşüm geçirmiş olarak tamamlayacakları bu yolculuğa davet ediyor. Diabelli Çeşitlemeleri’ni, “Başlangıçta tek bir küçük hücre iken insan deneyimlerinin toplamından oluşan bir evren haline geliyor.” şeklinde tarif ediyor.

Independent gazetesinin “nefes kesici ve unutulmaz” diye tanımladığı, New York Times’ın ise “derinlere inen, yoğun dramatiklikte olduğu kadar zarif” yorumlarını övdüğü Piotr Anderszewski 2018/19 sezonunda Sinfonia Varsovia, NDR Elb Filarmoni, İsveç Radyo Senfoni, Londra Senfoni, Birmingham Şehri Senfoni, Gulbenkian ve Leipzig Gewandhaus orkestraları ile konserler veriyor. Avrupa’nın yanı sıra ABD’de resital turnelerine çıkıyor. 2019 baharında ise bir oda müziği projesi için Belcea Quartet ile tekrar bir araya geliyor.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz, Kırmızı ve Turuncu Lale Kart üyeleri iki (2), Sarı Lale Kart üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- Konserlere 7 yaşından küçük çocukların getirilmemesi rica olunur. 7 yaş ve üzeri çocuklar için bilet alınması gerekmektedir.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT