Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu

Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu

Tarihler: 11 Haziran 2023 Pazar ~ 11 Haziran 2023 Pazar 20:00

Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

Ücret: Platin Destek - ₺600,00 Altın Destek - ₺500,00 1. Kategori - ₺250,00 2. Kategori - ₺200,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31-32-33

Faks: 0216 346 21 00

Web: http://www.sureyyaoperasi.kadikoy.bel.tr/

E Posta: sureyyaoperasi@kadikoy.bel.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 11, 2023 ~ Haz 11, 2023

Festivalin TSKB’nin desteğiyle eğitimlerine katkı sunduğu genç kadın yıldızlara ayrılan bu bölümde, ilk kez bir genç müzisyenin yeni eserinin prömiyeri yapılıyor ve gece bütünüyle gençlere adanıyor.

konuk sanatçı VERIKO TCHUMBURIDZE keman

Desteğe hak kazanan müzisyenler seçici kurul kararını takiben 28 Nisan Cuma günü açıklanacaktır.

Cem Esen’in viyolonsel ve piyano için bestelediği yeni eseri, A Piece to Joy op.33*

*Dünya Prömiyeri

*TSKB & İstanbul Müzik Festivali ortak eser siparişi

2018’de İstanbul Müzik Festivali ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın işbirliğiyle, geleceğin kadın müzisyenlerini desteklemek amacıyla başlatılan Yarının Kadın Yıldızları projesi, bugüne kadar birçok genç müzisyenin hayatında fark yarattı. Festival izleyicilerinin değerli katkılarıyla zaman içerisinde daha da güçlenen projeyle birlikte, Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’ndan yararlanmaya hak kazanan seçkin gençlerimizin çalgı, şan ve şeflik alanlarındaki uluslararası kariyerleri ileri taşınıyor.

İstanbul Müzik Festivali, bu yıldan itibaren her yıl olmak üzere, TSKB desteğiyle genç bir besteciye verilecek yeni eser siparişi ile yeni nesil bestecilerimizin klasik müzik literatürümüze katkıda bulunacağı bir alan açarak bu eserin dünya prömiyerine evsahipliği yapacak. İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya başkanlığındaki Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmelerin sonunda belirlenen genç yetenekler, yaratılan fondan ihtiyaç kapsamları dahilinde faydalanabiliyor. Bu yılın genç kadın yıldızlarının festival izleyicisinin karşısına çıkacağı, bilet gelirlerinin de fona aktarılacağı bu konserde kanaat önderi olarak, yeteneğiyle son yılların yükselen keman sanatçısı Veriko Tchumburidze sahnede müzisyenlerle birlikte olacak. 20 yaşında Polonya’daki Henryk Wieniawski Uluslararası Keman Yarışması’nı kazandığından beri dünyanın birçok yerinde konser veren Tchumburidze, kuşağının en iyi müzisyenlerinden biri olduğunu kanıtladı. 2016’da İtalya’da Gioia del Colle’de düzenlenen Pietro Argento Uluslararası Müzik Yarışması’nda Trio Arte ile birincilik ödülünü kazandı. İKSV tarafından gelecek vadeden genç müzisyenlere verilen Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün 2017 kazananı oldu. Dünyanın önde gelen festivallerinde konserler vermeye devam eden sanatçının, kendisinden sonra gelen kuşağın arkasında duracağı konser, yakın gelecekte uluslararası sahnelerde adlarını sıkça duyacağımız yarının kadın yıldızlarını bugünden keşfetmek için kaçırılmayacak bir fırsat.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT