Kenan Işık - Zamanın Ardında İstanbul-Roma

Kenan Işık - Zamanın Ardında İstanbul-Roma

Tarihler: 22 Mayıs 2024 Çarşamba ~ 13 Ekim 2024 Pazar

Yer: Kalyon Kültür

Adres: Rumeli Cad., Taş Konak 6B Şişli/İstanbul şişli İstanbul

Telefon: 212 274 26 06

Web: https://www.kalyonkultur.org/

E Posta: info@kalyonkultur.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2024 ~ Eki 13, 2024

Kalyon Kültür, Taş Konak’ta İstanbullu sanatseverleri Kenan Işık’ın, “Zamanın Ardında İstanbul-Roma” sergisi ile buluşturdu. İstanbul ve Roma’nın ilham kaynağı olduğu toplam 42 eserden oluşan sergi; 13 Ekim 2024 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Sanatın tüm disiplinlerine ev sahipliği yapan Kalyon Kültür şimdi de Brüksel’den Viyana’ya, Hawaii’den Londra’ya pek çok farklı ülke ve şehirde açtığı karma resim sergileri ile ülkemizi gururla temsil eden sanatçı Kenan Işık’ı “Zamanın Ardında İstanbul-Roma” sergisi ile ağırlıyor.

Kalyon Kültür’ün yerleşkesi tarihi Taş Konak’ta kapılarını açan sergide, Işık’ın tuvale yansıyan resimlerinin yanı sıra kabartma ve seramik uygulamalardan oluşan 42 eser sanatseverler ile buluşuyor. Kenan Işık, Kalyon Kültür için özel olarak hazırladığı sergi ile ziyaretçileri İstanbul ve Roma arasında yolculuğa çıkarıyor. Görsel bir şölen sunan, Küratörlüğünü Aslı Bora’nın üstlendiği sergi 13 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

"Zamanın Ardında İstanbul-Roma" sergisinin açılışında konuşan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, “Kalyon Holding olarak 80 yıldır değerlerimize, toplumumuza, karşı sorumlu bir marka olarak hareket ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına tarihimize, değerlerimize kültürel mirasımıza sahip çıkmanın gayreti içindeyiz. Ulusal ve uluslararası birçok sanatçıyı ağırladığımız Kalyon Kültür’de şimdi de sanatçımız Kenan Işık’ın sergisine ev sahipliği yapıyoruz. Kalyon Kültür’de 4 yılda 11 sergi ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlamanın ve 300 etkinliği gerçekleştirmenin de gururunu yaşıyoruz” dedi.

Sanatçı Kenan Işık ise, “Her iki şehrin kültürel ve tarihi dokusunu, ortak yazgısını ve zenginliğini hafızalarda tazelemek fikriyle yola çıktığım eserlerimde, izleyiciyi öncelikli olarak Roma’nın ve İstanbul’un mimari anıtları bekliyor. Kimsesiz hissettirmeyen herkese mâl olmuş anıları içeren çalışmalarımda; Konstantin’in azametini, Fatih’in cesaretini, Cumhuriyet’in kalp atışlarını hissedebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Kalyon Kültür Sanat Yönetmeni ve serginin küratörü Aslı Bora da “Kenan Işık, eserleri aracılığıyla Roma’nın ve İstanbul’un ortak DNA’sının izini sürüyor. Sanatçı, İstanbul ve Roma’nın mekânsal retoriğini mercek altına alarak iki şehrin anılarını uyandırıyor. Sergi, üç imparatorluğun başkenti olarak taltif edilen İstanbul’un ve Roma’nın dokusunu zihinsel bir çerçevede yeniden inşa ederken mekânsal kayıplar üzerine de bir farkındalık yaratıyor. Bu farkındalık bizim Kalyon Kültür olarak her zaman altını çizdiğimiz bir konu. Kurum olarak “Geçmişe vefa, geleceğe değer” misyonu ile hareket ettiğimiz için Zamanın Ardında İstanbul-Roma izleyiciyi mekân ve aidiyet açısından bir incelemeye yönlendiriyor” diye konuştu.

İstanbul’un eşsiz atmosferinin ve renkli dünyasının yansıtıldığı “Zamanın Ardında İstanbul-Roma” sergisinin açılışına İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Lütfi Elvan, KMO Genel Müdürü Cahit Turhan, Kalyon Holding Sosyal ve Kültürel İşler Komitesi Başkanı Reyhan Kalyoncu, Sayın Sabriye Şentop, sanatçı Kenan Işık, yazar ve müzisyen Hakan Mengüç katıldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT