POV

POV

Tarihler: 16 Mart 2024 Cumartesi ~ 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yer: Kairos Gallery

Adres: Asmalı Mescit Mh. Meşrutiyet Cd. No:61 /2 Beyoğlu İstanbul

Web: https://www.gallerykairos.com/

E Posta: info@gallerykairos.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2024 ~ Nis 27, 2024

KAIROS, 16.03.-27.04.2024 tarihleri arasında, Can Akgümüş küratörlüğünde 18 sanatçının üretimlerini bir araya getiren “POV” grup sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyar.

Sanat eserlerinde derinlik ve uzaklık hissi oluşturmak amacıyla kullanılan perspektif, resim sanatının evriminde önemli bir kilometre taşıdır. Bu teknik, nesnelerin uzaktan nasıl göründüğünü, boyutlarını ve konumlarını doğru bir şekilde ifade etmeyi amaçlar. Resimde perspektif ile elde edilen mekan yanılsaması sorunu, tam da bu sorunu çözen insan zihninin dünya ile karşılaşmasında (biz dünyaya bakarız, dünya da bize bakar) ortaya çıkan problemin aslında mikro modelidir. Böylesi bir sorunla karşı karşıya kalan birey, çözüm üretme niyetiyle kendini var ettiği mekanın odağına yerleştirir. POV, perspektifin geleneksel sınırlarını kuir bakış açısıyla yeniden ele alarak izleyicinin ve yapıtla karşılaşma eyleminin özgürleşeceği bir zemin hazırlıyor. Bu özel sergi, yeni dünyanın boyutlarını ve konumlarını bir çeşitlilik içinde yansıtıyor.

Sanatçılar:
Alp İşmen, Alptekin Soy, Anıl Saldıran, Cansu Yıldıran, Emre Keskin, Furkan Öztekin, İlhan Sayın, Kemal Özen, Metehan Törer, Murat Balcı, Murat Morova, Merve Tuna, Okyanus Çağrı Çamcı, Onur Hastürk, Seval Şener, Şafak Şule Kemancı, Studio Pinprick, Yaz Taşçı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT