Noble & Sentimental

Noble & Sentimental

Tarihler: 13 Şubat 2023 Pazartesi ~ 13 Şubat 2023 Pazartesi 13 Şubat 2023 17:00

Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

Ücret: Salon 60.00 ₺ - Salon 30.00 ₺ - 1. ve 2. Kat 50.00 ₺ - 1. ve 2. Kat 25.00 ₺

Nereden Alınır: www.mobilet.com internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31-32-33

Faks: 0216 346 21 00

Web: http://www.sureyyaoperasi.kadikoy.bel.tr/

E Posta: sureyyaoperasi@kadikoy.bel.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2023 ~ Şub 13, 2023
EMRE YAVUZ piyano PROGRAM M. RAVEL Valses Nobles et Sentimentales No. 8 Épilogue: Lent L. v. BEETHOVEN Sonate Op. 109 M. RAVEL Valses Nobles et Sentimentales No. 1 Modéré – très franc Valses Nobles et Sentimentales No. 2 Assez lent – avec une expression intense Menuet Sur le Nom de “Haydn” J. HAYDN Sonate in e-moll Nr. 53 Hob. xvi: 34 M. RAVEL Valses Nobles et Sentimentales No. 3 Modéré Valses Nobles et Sentimentales No. 4 Assez anime J. BRAHMS Op. 39 Walzer Nr. 3 & 4 M. RAVEL Valses Nobles et Sentimentales No. 5 Presque lent – dans un sentiment intime A. SCHÖNBERG Drei Klavierstücke (1894) M. RAVEL Valses Nobles et Sentimentales No. 6 Vif F. SCHUBERT 12 Valses Nobles D. 969 M. RAVEL Valses Nobles et Sentimentales No. 7 Moins vif Arasız yaklaşık 65’ sürer. le plaisir délicieux et toujours nouveau d’une occupation inutile (…yararsız bir uğraşın enfes ve her daim yeni hazzı) Henri de Régnier Kronolojik veya stil ekolleri üzerinden değil, bestecilerin birey oluşlarını ve her bir eserin otonomluğunu öne çıkaran ve hikaye anlatımı ile bütünsel bir konser deneyimi yaratan yenilikçi program oluşturma anlayışıyla Kissinger KlavierOlymp’i kazanıp adından söz ettiren Emre Yavuz, yepyeni ve yine alışılagelmişin dışında bir programla dinleyicisiyle buluşuyor. Bu programın özelliği ise, bu kez yalnızca devamlılık esası üzerinden ilerlemeyip, bütün eserlerin etrafında toplanacağı bir imaj, bir tema sunması: Viyana – ancak ilk ve en kolay akla gelen imgelerin Viyana’sı değil, neoklassisist-empresyonist bir Basklı-Fransız’ın, Maurice Ravel’in hayallerindeki Viyana. Bu imaj, hazırlanan bu yeni programın çerçevesini oluşturuyor. Emre Yavuz’un programlaması, Maurice Ravel’in tını evreni ile, başka Viyanalı ya da Viyana’yla ilgili bestecilerin eserleri arasında akış, tını dünyası ve estetik değerler bakımından ortak noktalar arıyor. Valses Nobles et Sentimentales’in son parçası No. 8 “Epilog” ile açılan bu sıradışı programda flashback’ler flashforward’lara dönüşüyor ve çıktığımız bu yolculukta Beethoven, Haydn, Brahms ve hatta Schönberg ile “Viyana” ve “vals” temalarının etrafında dolanıyor, ancak sonunda ve kaçınılmaz olarak Schubert ile uzun süredir beklenen şatafatlı vals partisine kavuşuyoruz.

Tüm Bilet Fiyatları:

Salon 60.00 ₺

Salon 30.00 ₺

1. ve 2. Kat 50.00 ₺

1. ve 2. Kat 25.00 ₺

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT