Restoranların ne zaman, nasıl ve neden ortaya çıktığından, dışarıda yemek yemenin zaman içinde farklılaşan işlevine, ülkemizin yemek kültürünün kendine has özelliklerine ve değişen yeme alışkanlıklarımıza kadar, dışarıda yemek yemenin yüz yıllık hikâyesi.
Hesap Lütfen, restoran kavramının dünyada ilk ortaya çıkışından başlayarak Türkiye’de dışarıda yemenin tarihi, geçirdiği kültürel değişiklikler, türünün ilk restoranları gibi konuları anlatıyor. İnsanlar neden dışarıda yemek yeme ihtiyacı duyar, pastanelerin Türk kültür tarihindeki yeri, fast food kültürü bize nasıl geldi ve gelişti, bahşiş alışkanlıkları, sokak satıcılarının hayatımızdaki yeri, gazinoların altın devri gibi dışarıda yemek yemenin önemli unsurları bol edebî ve kültürel referansla zenginleştirilerek aktarılıyor.