12. Feminist Gece Yürüyüşü

12. Feminist Gece Yürüyüşü

İstanbul Haberleri 12. Feminist Gece Yürüyüşü

İstanbul Feminist Kolektif’in çağrısıyla çeşitli kadın örgütlerinden, forumlardan, çevrelerden binlerce kadın Feminist Gece Yürüyüşü'nü gerçekleştirmek için 08 Mart Cumartesi günü, saat 19:00'da, Galatasaray Lisesi önünde buluşacaklar.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 5, 2014

KADINLAR SOKAKLARI DA MEYDANLARI DA TERK ETMEYECEK!

İstanbul Feminist Kolektif'in çağrısıyla binlerce kadın 08 Mart Cumartesi günü, saat 19:00'da, Taksim'de 12. Feminist Gece Yürüyüşü'nü gerçekleştirmek için bir araya gelecek. 'Bedenimiz, hayatımız, kararımız bizim, aileniz sizin olsun' ve 'geceleri, sokakları, meydanları terk etmiyoruz, feminist isyandayız' pankartlarıyla yürüyecek olan kadınlar, taleplerini dile getirecekler.

İstanbul Feminist Kolektif’in çağrısıyla çeşitli kadın örgütlerinden, forumlardan, çevrelerden binlerce kadın Feminist Gece Yürüyüşü'nü gerçekleştirmek için 08 Mart Cumartesi günü, saat 19:00'da, Galatasaray Lisesi önünde buluşacaklar. Kadınlar her 8 Mart’ta olduğu gibi bu 8 Mart'ta da hayatın erkek bakışına ve egemenliğine göre biçimlendirildiği, hane içinde kocanın üstünlüğünün kabul edildiği patriyarkaya, ayrımcılığı ve ön yargıyı besleyen heteroseksizme, erkek şiddetine, cinsiyetçiliğe, kapitalizme, militarizme, emperyalizme ve savaşa karşı ses çıkartacaklar.

İlki 2003 yılında, 'savaş ve işgal' temasıyla gerçekleştirilen 12'inci 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nün bu yıl ki teması "direniş" olacak. 100 kadınla başlayan ve bugün binlerce kadının katıldığı büyük bir eyleme dönüşen Gece Yürüyüşü'nde 'bedenimiz, hayatımız, kararımız bizim, aileniz sizin olsun' ve 'geceleri, sokakları, meydanları terk etmiyoruz, feminist isyandayız' yazan iki pankart taşınacak. Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na yürüyecek olan kadınlar, Başbakanın ben “Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum”, "Her kürtaj Uludere’dir", "Kadın mı kız mı belli değil" gibi beyanları, 11 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin erkek şiddetini besleyen muhafazakar politikaları, kadının esnek, güvencesiz ve ucuz emeğin kaynağı olarak görülmesi, kadınların istihdamını arttırıyoruz yaldızıyla, bir yandan esnek çalışmaya, bir yandan da çok çocuk doğurmaya zorlanması, kürtaj yasağı, heteroseksüel tek eşliliği bütün topluma dayatarak trans cinayetlerinin, lezbiyen ve biseksüellerin üzerindeki baskıların artırılması, nefret suçlarıyla ilgili yasal düzenleme yaparken LGBT bireylerin koruma kapsamı dışında bırakılmaları gibi pek çok konuda isyanlarını ve taleplerini dile getirecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT