Doğa Koleji Öğrencileri Dünya Çevre Günü’nde “Güvenli Gıda” Diyecekler

İstanbul Haberleri Doğa Koleji Öğrencileri Dünya Çevre Günü’nde “Güvenli Gıda” Diyecekler

Çevre bilinci yüksek, doğaya saygılı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu yıl 4’üncü kez “Ekoloji Şenliği” düzenleyecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 4, 2013

Çevre bilinci yüksek, doğaya saygılı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu yıl 4’üncü kez “Ekoloji Şenliği” düzenleyecek. Türkiye genelindeki tüm Doğa Kampüslerinden yaklaşık 30 bin öğrencinin çeşitli etkinliklerle kutlayacağı ECOFEST’in ana teması “güvenli gıda” olacak. Güvenli gıdaya dikkat çekilecek festivalde, yaklaşık 4 bin 5 yüz öğrenci, güvenli gıda zinciri oluşturarak yeni bir rekora daha imza atacak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde alınan kararla her yıl 5 Haziran’da kutlanan “Dünya Çevre Günü” çevre sorunlarının artması, hızlı tüketim, su kaynaklarının israfı gibi nedenlerle giderek daha da fazla anlam kazanıyor. Çevre duyarlılığı yüksek nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Doğa Koleji, bu anlamlı günde Türkiye’deki tüm kampüslerinde düzenleyeceği etkinliklerle çevre bilincinin önemine bir kez daha dikkat çekecek.

Bu yılın teması “Güvenli Gıda”

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ekoloji Şenliği’nin ana teması, “Güvenli Gıda” olacak. Dünya'nın en büyük gündem maddelerinden olan sağlıklı beslenme ve güvenilir gıdaya karşı bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturmak adına düzenlenen dev organizasyona Türkiye genelindeki tüm Doğa Koleji kampüslerinden yaklaşık 30.000 öğrenci katılacak. Tüm Doğa Koleji kampüslerinde eş zamanlı olarak drama gösterileri, danslar, yürüyüşler, ekoloji olimpiyatları, ecokids panelleri gerçekleştirilecek.

Kuruluşundan bu yana yerel ve küresel pek çok noktaya dikkat çeken, ders programında ekoloji dersini zorunlu ders olarak bulunduran Doğa Koleji, organik üretimin yaygınlaştırılması, güvenli gıda tüketimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla Healty Food Activities Şenlik Programları, ECOLYMPICS yarışmaları, hayvan defilesi, böcek ve çöp toplama yarışları, ecologic bazaar, müzik ve dans gösterileri düzenleyecek.

Doğa Koleji öğrencileri yeni bir rekora daha imza atacak

ECOFEST’13 kapsamında “En Çok Çocukla Güvenli Gıda Eğitim Rekor Denemesi” de yapılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Güvenli Gıda Eylem Planı kapsamında, yaklaşık 4 bin 5 yüz öğrenci tek yürek olarak “Güvenli Gıda Zinciri” oluşturacak.

Öğrenciler yapacakları çalışmada bilinçlendirme istasyonları ile desteklenen alanda; alış-veriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, ürün tüketim noktasında sağlığımızı tehdit eden hususlar, sağlıklı beslenme için temel koşullar gibi konularda hem anlatıcı hem de dinleyici olacaklar.

Öğrenciler, yetiştirdikleri ürünleri ekolojik pazarda satacak

Şimdiye kadar reçel, turşu, lale soğanı dikimi, meyve fidanı dikimi, tarhana, yeşil salata, erişte, aşure bitki çayı, mısır patlatma ve hayvan sevgisi şenlikleri ile doğa yürüyüşleri, araştırma ve gözlem çalışmaları yapılan ECOFEST kapsamında öğrencilere, tüketim toplumunda üretimin nasıl yapıldığı öğretiliyor.

Ekoloji Şenliği’nde öğrenciler, bir sene boyunca yetiştirdikleri ekolojik ürünleri kurulacak ekolojik pazarda satarak elde ettikleri geliri, Buğday Ekolojik Yaşamı Koruma Derneği’ne bağışlayacak.

Ekolojik pazarda sağlıklı gıdalar satılacak

Ekolojik Üreticiler Derneği işbirliği ile açılacak olan Ekolojik Pazarda hem organik ürünler satılacak hem de sağlıklı ve güvenilir bir model olarak Organik Pazarların yaygınlaşması için bilinçlendirmeler yapılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT