Etli Sucuklu Nohut

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 250 gr. nohut
400 gr. kuzu eti
2 adet orta boy soğan
2 adet tatlı yeşil biber
2 adet domates
40 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı domates püresi
1/2 çay kaşığı pulbiber
200 gr. sucuk
Maydanoz ve tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün yemeğin yapımına başladığınızda önce kuzu etlerini kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip, üzerine etleri ekleyin. Suyunu çekinceye kadar 7-8 dk. kavurun. Ardından ince ince doğranmış soğanları kavurun ve ufak parçalar halinde doğranmış domatesleri de karışıma katın. Karıştırıp üzerine 1/2 lt. su koyup kaynatın. Domates püresini ve pulbiberleri tencereye döküp kapağını kapatın ve 20 dk. pişirin. Başka bir kapta bir gece önceden ıslattığınız nohutları yumuşayana dek kaynatın. Suyunu süzerek alıp, etin üzerine katın. Doğranmış ve çekirdekleri ayıklanmış tatlı biberleri de yemeğe ekledikten sonra eğer gerekiyorsa tüm karışımın üzerine bir miktar daha sıcak su dökün. Kapağını kapatıp 35-40 dk. daha pişirin ve tuzunu serpin. Sucukların kabuğunu soyup dilimleyin. Etli nohut yemeğine katarak 5 dk. daha pişirin. Kuru maydanoz yaprakları ile süsleyin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT