Balıklı Börek

Kişi Sayısı: 8 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 750 gr. ıspanak
1/3 su bardağı basmati veya yasemin pirinci (80 gr.)
4 su bardağı su (1 lt.)
1 katı yumurta (küçük parçalar halinde kesilmiş)
350 gr. derisi ayıklanmış mezgit fileto
1 su bardağı süt (250 ml.)
1/2 su bardağı tereyağı (125 gr.)
2 çorba kaşığı un
3 yufka
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ispanağı yıkayıp süzün. Yapraklarında kalan su ile ağzı kapalı bir tencerenin içinde 5-6 dk. pişirin. Tencereden alın, iyice sıktıktan sonra orta büyüklükte kıyıp bir kenara ayırın. Pirinci 4 bardak kaynar tuzlu suyun içinde haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara ayırın. Balığı sütün içinde 10 dk. kadar pişirin. Sütü süzdükten sonra bir kenara ayırın ve balığı iri parçalar halinde kesin. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin ve unu ilave edip 2 dk. kadar beraber kavurun. Ayırmış olduğunuz sütü yavaş yavaş ilave edin, devamlı karıştırarak pütürsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Bu karışıma parça parça kestiğiniz, sütle pişmiş balığı ilave edin. Tuz ve biberle tatlandırıp bir kenara ayırın. Kalan tereyağını eritin. Yufkaları 30 x 20 cm. ebadında kesin. Bir fırın tepsisine her katın arasını yağlayarak, 4 kat dizin. Dizdiğiniz yufkaların üzerine, kenarlardan 2`şer cm. boşluk bırakarak sırasıyla haşlanmış pirinçleri, sonra ıspanağı, soslu balığı ve en üst kata da küçük kesilmiş 1 haşlanmış yumurtayı dizin. Dizdiğiniz malzemelerin üzerini, araları yağlanmış 2 kat yufkayla kapatın. Alta dizdiğiniz 4 kat yufkayla en üstteki 2 kat yufkayı kenar kısımlarını katlayarak birleştirin. Hazırlamış olduğunuz böreğin üzerine 1 adet yumurta sarısını fırçayla sürerek, önceden 200 °C`de ısıttığınız fırında 30 dk. pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT