Ispanaklı Tepsi Böreği

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1 adet soğan
450 gr. ıspanak
75 gr. kaşar peyniri
50 ml. sıvıyağ
4 adet yufka
1 yemek kaşığı margarin
250 ml. süt
tuz, karabiber, muskat

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bir adet soğanı ince ince kıyın. Bir yemek kaşığı margarinde kavurun. Ispanakları ayıklayııp yıkayın ve iri iri kıyın. Soğanlara ıspanağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ateşten indirdikten sonra rendelenmiş kasar peyniri ekleyip tuz, karabiber ve muska ile tatlandırın. 250 ml. süte 1 adet yumurta ve 50 ml. sıvı yağ katıp karıştırın. Yağladığınız tepsinin içine 1 yufkayı kenarları taşacak şekilde yayın. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Tekrar bir yufkayı ortaya katlayarak koyun. Üzerine sütlü karışımdan sürüp hazırladığınız içi yayın. Sonra bir yufkayı ikiye katlayarak tepsiye yerleştirin. Ona da sütlü karışımdan sürün. Son yufkayı kenarları taşacak şekilde koyun. Tepsinin kenarlarındaki yufkalarıı tepsinin içine doğru kapatın. Aralarına sütlü karışımdan sürerek kalan karışımı yufkalara iyice yayın. 1 saat beklettikten sonra önceden 160 derece ısıtılmış fırının alttan ikince rafında 25-30 dakika pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT