Mantarlı Börek

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2 su bardağı un
125 gr. margarin
2 yumurta
1 su bardağı su
1/4 limonun suyu Tuz
Sos Malzemeleri:
150 gr. haşlanmış mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı hindistancevizi
Tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sosu hazırlamak için erimiş tereyağında unu 2-3 dakika kavurun, sütü ilave edin, kaynadıktan sonra ince kıyılmış mantar, hindistancevizi ve tuzu ekleyerek 5 dakika kaynatın. Unu havuz şeklinde açın. Yumurtalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Una 1 yumurta, diğer yumurtanın akı, tuz, limonun suyunu ve suyu ekleyerek iyice karıştırın, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Zemine un serperek, hamuru merdane ile serçe parmağı kalınlığında açın üzerine yağın üçte birini sürün, hamuru dörde katlayın, üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabında 10 dakika dinlendirin. İşlemi aynen iki kez daha tekrarlayın. Hamuru dörde bölün, her birini serçe parmağınız kalınlığında açıp, ortasına hazırladığınız sosun dörtte birini yayın, rulo yapın. Diğer üç parçaya da aynı işlemi 8uygulayın, üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin, ılık servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT