Paçanga Böreği

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2 adet yufka
2 yemek kaşığı margarin
Harç için
300 gram pastırma
2 adet domates
3 yemek kaşığı margarin
2 adet sivri biber
50 gram rende kaşar
tuz - karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Harçın hazırlanması: Pastırmaları ince dilimleyip, çemenlerini çıkarınız. Domatesleri küp küp doğrayınız. Sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyınız. Yayvan bir tencerde 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp, pastırmalara renk veriniz. Daha sonra içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediniz. En son küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, tuz - karabiber ile baharatlandırdıktan sonra bir taşım pişirip, ocaktan alınız. Pastırmalı harçı ayrı bir tabağa koyup, soğutunuz.(sıcak harç , yufkayı paralayabilir.) 2 adet yufkayı üst üste tezgaha yayıp, 4 eşit parçaya kesiniz. Kesilmiş 8 adet yufkayı üst üste koyup, bir kaseye koyduğunuz 2 yemek kaşığı margarin ile yağlayınız. Pastırmalı harçı yufkanın geniş tarafına koyup, önce kenarları içe katlayarak, kalın bir mektup zarfı şeklinde sarınız. Sarılmış börekleri yağlanmış tepsiye dizip, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Böreklerin üzerleri kızarınca, en son üstlerine rendelenmiş kaşarları serpip, peynirler kızarana kadar pişirmeye devam edip, sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT