Pırasalı Yufka Böreği

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: 3 adet pırasa
5 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı margarin
2 yumurta
1+1/4 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sebzeleri yıkayın, ayıklayın. Pırasayı enine ve yarım santimetre kalınlıkta doğrayın, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tencereye koyun, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin, ocaktan alın, tuz ve karabiberi koyun. Maydanozu ince ince doğrayın. Pırasa ılıklaşınca içine 1 yumurta kırın, maydanozu ekleyin, karıştırın. 30 santimetre çapta bir tepsiyi 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Margarini eritin, içine kalan sıvı yağı ve sütü katın, ılımış karışıma 1 yumurta kırın, karıştırın. Yufkaların yarısını, her katın arasına sütlü karışımdan sürerek tepsiye 4 kat koyun, içi düzgünce yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin, üzerine yine sütlü karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın, sıcakken 1 yemek kaşığı su serpin, üzerini kapatın, 20 dakika dinlendirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT