Ayva Tatlısı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 35 Dakika

Malzemeler: 4 orta boy ayva
1 su bardağı su
250 gr toz şeker
2 adet karanfil
2 rulo kaymak
1 limon

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek ve çekirdek yataklarını çıkararak bir tülbentin içine koyun. Tencereye suyu koyup ayvaları ve çekirdekleri 6 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra ayvaları çıkarın.
Şekerin 200 gramını ayvaların kaynadığı suya atarak 2-3 dakika kaynatın. Ayvaları tekrar karanfil ile birlikte şekerli suya katarak kapağını kapatın. Hafif ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin. Ayvalar şekeri iyice çeksin diye arasıra şerbeti ayvaların üzerine gezdirin.
Bir kapta kalan toz şekeri karamelleştirmek için karıştırarak kavurun. Yarım limon suyunuda ilave ederek topaklaşmasını önleyin. Şeker kaynamaya başladığında hızla karıştırıp ateşten alın ve karıştırmaya devam edin. Diğer yandan kaynayan ayva şerbetinden kaşık kaşık ilave edip karameli kıvamında tutun. Karameli pişen ayvalara ilave edin. (Ayvanın koyu rengini çekirdekler ve karamel sağlamaktadır.)
Pişen ayvaları servis tabağına alın, soğutun. Ortalarına bir kaşık kaymak koyarak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT