![Sucuklu Kuru Fasulye](https://image.istanbul.net.tr/images/yemek/sucuklukurufasulye.jpg)
Beşamelli Enginar
Kişi Sayısı: 6 Kişi
Pişme Süresi: 30 Dakika
Malzemeler: 6- 8 adet. Enginar
Harç: 2 ad havuç, 1 sb. bezelye, 2 ad. kuru soğan, 3 yemek kaşığı tereyağ, 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1/2 demet dereotu, tuz - karabiber
Sosu: 500 ml süt, 4 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 tatlı kaşığı tuz.
Yorumlar:
Soğuk sütün içine, yumurtayı kırıp, tuzu ekleyip, iyice çırpın. Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp, içine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar kavurunuz. Daha sonra içine devamlı karıştırarak sütlü-yumurtalı karışımı ve kıyılmış derotunu ekleyip, karıştırarak pişirmeye devam edin. Sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Yayvan bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir fırın kabına, enginarları dizip, içlerini harç ile doldurun. En son olarak harçlı enginarların üzerine dereotlu beşamel sosun tamamını döküp, kaşığın sırtı ile düzeltip, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiniz. Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında 20-25 dakika Peynirler kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.
![](https://image.istanbul.net.tr/img/karekodist.jpg)
istanbul.net.tr
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.