Çikolata Rüyası

Kişi Sayısı: 8 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 1 paket margarin (250 gr) (oda sıcaklığında)
500 gr un (4 1/2 su bardağından 1 parmak az)
200 gr pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak fazla)
2 adet yumurta
1/2 paket vanilya
İçi İçin: 1 paket bitter çikolata (80 gr), 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1/2 su bardağı süt, 1000 ml)
Üstü İçin: Pudra şekeri

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
İçi İçin: Yayvan bir tencerenin içini yarısına kadar su doldurun. İri parçalaras ayrılmış çikolatayı ısıya dayanaklı bir kaba koyduktan sonra tencerenin içine oturtun ve ateşe koyun. Orta ateşte arasıra karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Kabı tencerenin içinden alarak ılımaya bırakın. Bir tencereye yumurta sarısını unu ve şekeri koyun. 1/2 su bardağı süt ilave ederek iyice karıştırın. Eritilmiş çikolatayı karışıma ekleyin, kısık ateşte karışım koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kurabiye İçin: Fırınınızı 170°C`ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Unu eleyin. Tezgaha koyarak ortası geniş havuz şeklinde açın.
Unun ortasına pudra şekerini ve Sana yağını koyun. Yağı ve şekeri krem haline gelene kadar elinizle karıştırın. Bu karışıma yumurtaları ve vanilyayı da ekleyerek tekrar karıştırın.
Undan azar azar alarak yağlı karışıma karıştırın ve hafif yoğurarak hamur elde edin (Fazla yoğurmayın). Hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile hafif ıunlanmış tezgah üzerinde yarım parmak kalınlığında açın. Çay bardağı veya küçük yuvarlak bisküvi kalıbı ile keserek, yuvarlak şekiller elde edin.
Bir tane yuvarlağın içine hazırladığınız çikolatalı karışımdan bir miktar koyun. Başka bir yuvarlağı üzerine kapatın.
İnce uçlu bir çatalla hamurun kenarlarına iyice bastırarak çizgiler oluşturun ve böylelikle iki hamurun yapışmasını sağlayın (Çizgilerin boyu yarım parmak genişliğinde olmalıdır).
Bütün yuvarlakları aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 parmak aralıkla dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından alıp ılımaya bırakın. Ilınınca tepsiden servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT