![Sucuklu Kuru Fasulye](https://image.istanbul.net.tr/images/yemek/sucuklukurufasulye.jpg)
Deniz Mahsülleri Güveci
Kişi Sayısı: 4 Kişi
Pişme Süresi: 35 Dakika
Malzemeler: 2 çorba kaşığı Tereyağ
1 su bardağı doğranmış domates konservesi
1 demet maydanoz
500 g beyaz etli balık filetosu (levrek, çinekop, mercan, laos, trança, akya, dilbalığı vb.)
20 midye içi
10 adet iri karides
1 çorba kaşığı krema
1 bardak rende kaşar peynir
Tuz, beyazbiber
1 adet defne yaprağı
Yorumlar:
Tuz ve beyazbiberi katın. Defne yaprağı ve kremayı da ilave edip 2-3 dakika pişirin. Tavadakileri güvece aktarın. Domates sosunu üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serperek, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına sürün.
Kaşar peynir eriyip, yer yer kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Not: Tarança ve akya gibi sert etli balıklar daha uzun pişme süresi isterler. Buna karşılık dilbalığı gibi kırılgan etli balıklar çok daha çabuk pişer. Balık ve deniz ürünlerinin pişirilmesinde et sertliği mutlaka gözönüne alınmalıdır.
![](https://image.istanbul.net.tr/img/karekodist.jpg)
istanbul.net.tr
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.