Elmalı Tatlı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 600 gr. ekşi elma
40 ml. limon suyu
100 gr. vişne jölesi
100 ml. elma suyu
30 gr. nişasta
45 ml. nar suyu
120 gr. etimek
120 gr. tereyağı
60 gr. şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
500 ml. krema
2 paket şekerli vanilin

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Elmaları soyun, dört parçaya ayırın, çekirdekli kısımlarını çıkartın, verev dilimlere kesin. böldüğünüz elmaları hemen limon suyuyla karıştırın. Vişne jölesini ve elma suyunu bir taşım kaynatın.

Nişastayı nar suyunda eritin, hazırlamış olduğunuz elma suyuna katın, karışımı bir taşım daha kaynatın. Elma dilimlerini ekleyin, üstü kapalı olarak orta ateşte 5-8 dakika yumuşak ama parçalanmayacak şekilde haşlayın. haşlanan elma dilimlerini bir kaseye alarak soğumaya bırakın.

Etimekleri robotta öğütün. Tereyağını tavada eritin, öğüttüğünüz etimekleri, şeker ve tarçını ekleyip devamlı karıştırarak çıtır çıtır oluncaya kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra kaseye alıp soğumaya bırakın.

Krema ve şekerli vanilini katı kıvamda çırpın. 300 ml. hacmi olan 6 bardağa karıştırdğınız kremayı, hazırlamış olduğunuz elmalı kompostoyu ve çıtır ekmekleri kat kat yerleştirin. Üzerlerini komposto ve çıtır ekmekle süsleyin.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT