Fırında Peynir Soslu Karnıbahar

Yeme İçme Yemek Tarifleri Davet Sofraları Fırında Peynir Soslu Karnıbahar

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1/2 adet karnıbahar
3 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
Sosu: 4 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı suq, 1 yemek kaşığı hardal, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz-karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Dereotunu kıyın. Derin bir tencerede bol su kaynatıp, içine tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edip, çiçeklerine böldüğünüz karnıbaharı haşlayın.Haşlanan karnıbarı soğuk sudan geçirin. Ayrı bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine unu ilave edip, un pembeleşene kadar kavurun. Un piştikten sonra içine kıyılmış sarımsağı ve hardalı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra içine ilk önce suyu ve sütü ilave edip, devamlı karıştırarak orta ateşte sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Sos kıvamına geldikten sonra içine kıyılmış dere otunu, tuz-karabiberi ve en son rendelenmiş peynirin yarısını ekleyip karıştırdıktan sonra sosu ateşten alın. Isıya dayanıklı cam fırın kabına veya tepsiye haşlanmış karnıbahaları koyup üzerine hazırlanan sosu gezdirin. Kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpin. Önceden 200 derecede ısttığınız fırında peynirler eriyip, kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT