Kabak Tatlısı

Kişi Sayısı: 5 Kişi

Pişme Süresi: 50 Dakika

Malzemeler: 1 1/2 kg Bal kabağı
2 1/2 bardak toz şeker
1 bardak su
100 gr çekilmiş iç ceviz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bal kabağının çekirdeklerini çıkarıp kalın kabuğunu soyun. İki parmak genişliğinde parçalara doğrayın. Sonra bu parça kabakları bir tencereye döşeyin. Üzerine toz şekeri serpin. Suyunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kabaklar suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin. Kabaklar pişince, ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca delikli kepçe ile dilimleri parçalamadan kabakları servis tabağına alın. Kalan suyunu üzerinde gezdirin. Çekilmiş iç ceviz serperek, servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT