Kağıtta Levrek

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 50 cm x 80 cm boyutlarında yağlı kağıt
250 ml (1 su bardağı) balık suyu
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı
10 adet 90 gr`lık levrek filetosu
5 adet iri mantar (ince dilimlenmiş)
1 adet defne yaprağı
300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates
tuz
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Hazırlık: Yağlı kağıdı ikiye katlayıp, fazla küçültmeden kalp biçiminde kesin.İçini yağlayarak birkenarda bekletin.
Kızarmış balıkların olduğu tavaya mantar, defne yaprağı, konkase domates ve sıcak balık suyunu ekleyip kısık ateşte 5 dakika suyunu yarı yarıya çektirin.Tuzunu kontrol edin.
Yağlı kağıttan kalbi bir fırın tepsisine yerleştirin, bir tarafına balıkları dizin. Üzerine tavada ki mantarlı karışımı gezdirin. Kalbin öteki yarısını balıkların üzerine kapatıp, kenarlarını sıkıca kıvırın.
Ana Yemek: Ön hazırlık olarak, yağlı kağıdı yan sayfadaki gibi kesin. Balık suyunu bir kenarda sıcak olarak tutun. Balıkları alabilecek genişlikte bir tavada Sana`nın bir çorba kaşığını eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, hafifçe pembeleştirin. Balıkları da katarak, her iki taraflarının iyice kızarmasını sağlayın.
Fırınınızı 170°C`ye getirip, ısıtın. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde sosu yapın. Sos koyulaştıktan sonra kalan Sana ve maydanozu katıp, ateşten alın. Balıkları ve mantarlı domatesli sosu aşağıda gösterildiği biçimde kağıda yerleştirip, kağıdın kenarlarını kıvırın. Kağıtta levreği öndecen ısıtılmış fırına sürüp, 10 dakika pişirin. Kağıtta levreği fırından çıkartıp, kağıdını dikkatlice açın ve sıcak olarak yanında haşlanmış patates ile servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT