Tavuklu Düğün Çorbası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Muskat rendesi
8 su bardağı tavuk suyu
Tuz-karabiber
Terbiyesi: 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, Yarım adet limonun suyu
Sosu: 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın. Sarmısakları kıyınız. Kurusoğanı piyazlık doğrayınız. Derin bir tencerede yağı kızdırıp içine doğranmış tavukları ilave edin, tavuklara renk verdiriniz. Tavuklar renk alınca piyazlık kurusoğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz. Soğanlar pembeleşince unu ekleyip unun kokusu çıkıncaya kadar pişiriniz. En son olarak içine tavuk suyunu, muskat rendesini, tuz, karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakınız. Çorba kaynarken terbiyesi için küçük bir kasede yoğurdu, yumurta sarısını ve limon suyunu karıştırınız. Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi karıştırarak ilave edip bir taşım pişiriniz. (Çorbayı fazla kaynatırsanız terbiye kesilir)Terbiyeli çorbayı servis tabağına alın, üzerine küçük bir tavada eritip kızdırdığınız tereyapının içine kekiği, kırmızı pul biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT