Tavuklu Şark Pilavı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 adet tavuk kalça
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı safran
Tuz-karabiber
Pilavı için: 3 yemek kaşığı margarin, 3 su bardağı pirinç, 4 buçuk su bardağı tavuk suyu, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 3 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tarçın, Tuz
Üzeri için: yarım demet dereotu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Dereotunu ayıklayıp, kıyınız. Tavuk göğüslerini ince ince doğrayınız. Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Kuş üzümünü ayıklayıp, ıslatınız. Pirinçleri ayıkladıktan sonra süzgecin içinde soğuk suyun altında yıkayınız.
Tavayı ateşte önce ısıtıp, safranı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurunuz. Safranın kokusu çıktıktan sonra tavuk etlerini ilave edip, renk verdiriniz. Renk alan tavukların içine doğranmış kuru soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. En son olarak tuz - karabiber ile baharatlandırıp, ateşten alınız.
Pilav için, yayvan bir tencerede tereyağı kızdırıp, fıstıkları ilave edip, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra fıstıkların içine yıkanmış pirinçleri ekleyip, pirinçlerin kırılmaması için az tuz ilave edip, 5 dakika kavurunuz. Pirinçler kavrulduktan sonra, içine ıslattığınız kuş üzümlerini, tarçını, sote edilmiş tavuk etlerini, tavuk suyunu, ekleyip, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz.
Demlenen pilavı, servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış dereotunu serpip, sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT