Terbiyeli Somon Balığı Haşlaması

Yeme İçme Yemek Tarifleri Davet Sofraları Terbiyeli Somon Balığı Haşlaması

Kişi Sayısı: 5 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: Haşlama Suyu:
2 lt (8 su bardağı) soğuk su
150 ml (3/5 su bardağı) sirke
100 gr (1 orta boy) soğan (dilimlenmiş)
90 gr havuç (kabaca dilimlenmiş)
7 adet tane karabiber, 5 adet 180 gr`lık somon balığı filetosu
1 adet defne yaprağı
6 adet maydanoz sapı
1/2 çorba kaşığı tuz
10 adet küçük patates
1 limon (zarsız dilimlere ayrılmış)
maydanoz yaprakları
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ
birkaç damla limon suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Hazırlık: Haşlama suyunu hazırlamak için bir tencerede sirke ve suyu karıştırın. İçine soğan, havuç ve karabiberi atıp bir taşım kaynatın. Somon balığı filetolarını, haşlama suyunun içine defne yaprağı ve maydanoz sapları ile birlikte atın. Tuzunuzu ayarlayın.
Pişmiş somon filetolarını bir kaba aktarın. Haşlama suyunu bir süzgeçten süzdürüp balığın üzerine gezdirin.
Ana Yemek: Somon filetoları ve haşlama suyunu rahatlıkla içine alabilecek bir tencere seçin. Hazırlık bölümündeki haşlama suyunu hazırlayıp bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. 20 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Oluşan kefi alıp, atın. Somon filetolarını yıkayıp aşağıda gösterilen malzemelerle beraber haşlama suyunun içine atın. Balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte, suyu kaynatmadan pişirin.
Bir başka tencerede patatesleri kaplayacak kadar suyu bir taşım kaynatın. Patatesleri içine atıp, haşlayın. Patatesler pişince süzdürerek tencereden alıp, kabuklarını soyun. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
Balıkları haşlama suyundan süzerek alın. Önceden ısıtılmış bir kaba koyun. Üzerine balık suyundan gezdirin. Limon dilimleri ve haşlanmış patatesleri yerleştirin. Üzerine maydanoz yaprakları serpiştirin.
Tereyağı ufak bir tavada eritin. Yağ erir erimez üzerine birkaç damla limon suyu damlatın. Tavayı bir kez sallayarak ateşten alın. Sıcak tereyağı balıkların üzerine dökerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT