Bademli Bamyalı Kuzu

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1 kg. kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
5 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 adet kırmızıbiber (kırmızı dolmalık biber de olabilir)
° Zencefil (2 çay kaşığı kuru - 2 adet taze zencefilden 5 cm`lik parça tıraşlanmış)
2 çay kaşığı biberiye
2 çorba kaşığı tarçın
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
3 su bardağı et suyu (750 ml.)
1 1/2 çorba kaşığı bal
1 limonun suyu
4 su bardağı taze veya donmuş bamya (400 gr.)
6 çorba kaşığı ayıklanmış kabuksuz badem (80 gr.)
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kuzu etini kıyılmış soğan ve sarmısakla, pembeleşinceye kadar kavurun. Zencefil, biberiye, tarçın, et suyu, bal, limon suyu, toz kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ilave edin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak 40 dk. pişirin. Bamya, badem ve kırmızıbiberleri ilave ederek (tencerenin kapağı kapalı olarak) 20 dk. daha pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT