Hanım Göbeği

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2.5 su bardağı un
2.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
100 gr. margarin
4 yumurta
4.5 su bardağı şeker
1/4 limon suyu
1 fiske tuz
2 su bardağı sıvıyağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
2.5 su bardağı su, 100 gr. margarin, 1 çorba kaşığı şeker, 1 tutam tuz yağ eriyinciye kadar kaynatılır. 2.5 su bardağı un birden ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırarak 10 dakika pişirilir. Ilınınca üç veya dört yumurta kırılır. Elle yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parça alınır. Elde şekillendirilir. Serçe parmağı sıvı yağa batırılır. Ortası delinir. Soğuk kızartma yağa bırakılır. Ocak üstüne alınır. Sallayarak kızartılır. Kızaran tatlılar soğuk şuruba atılır. 2-3 dakika bekletilir. Servis tabağına alınır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT