Hindistan Cevizli İrmik Helvası

Yeme İçme Yemek Tarifleri Hamur Tatlıları Hindistan Cevizli İrmik Helvası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: Kek için: 1/2 su bardağı tereyağı veya margarin (120 gr.)
2/3 su bardağı şeker (175 gr.) 1/3 su bardağı un (50 gr.)
3/4 su bardağı irmik (150 gr.)
1 su bardağı hindistan cevizi (80 gr.)
2/3 su bardağı süt (175 ml.)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket şekerli vanilin (10 gr.)
Süslemek için badem veya ceviz
Şurup için: 1/2 su bardağı şeker (125 gr.)
1/2 su bardağından biraz fazla su (150 ml.)
1 çorba kaşığı limon suyu (1/2 limon)
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Şurup malzemelerini, sos tenceresinde ve yüksek ateşte kaynatın. Şurup kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar (6-8 dk.) kaynatın. Fırınınızı önceden 180 °C`de ısıtın. Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Kek malzemelerini ve eritilmiş tereyağını bir kapta el mikseri kullanarak iyice karıştırın. Kek karışımını sığ bir fırın kabına boşaltın, düzleştirin ve üstü kızarana kadar 30 dk. pişirin. Helvanızı fırından alın ve baklava şeklinde kesin. Soğuk şurubu, fırından aldığınız helvanın üstüne dökün ve bademle veya cevizle süsleyin

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT