
İncirli Elma Turtası
Kişi Sayısı: 8 Kişi
Pişme Süresi: 45 Dakika
Malzemeler: 1 fincan dilimlenmiş incir
3 fincan doğranmış yeşil elma
2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1/4 fincan portakal suyu
1/4 fincan + 2 yemek kaşığı şeker
1 fincan +2 yemek kaşığı un
1/8 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 fincan kayısı jölesi
1 çay kaşığı brendi (isteğe bağlı)
1/2 fincan krema
4 bütün incir (garnitür için)
100 gr. çikolata
Yorumlar:
Turta hamuru: Un, 2 yemek kaşığı şeker, tuz ve margarini blender veya çatal yardımı ile karıştırınız. Hamur parmak ile yuvarlanabilecek kıvama getirilmelidir. Hamuru turta kabına yayarak, hafif sararıncaya kadar yaklaşık 250 0C de fırında pişiriniz. Soğumaya bırakınız. Soğuyan turta hamuruna hazırlamış olduğunuz içi yayınız. Kayısı jölesi ve brendiyi karıştırarak turta üzerine yayınız. Turtayı krema kümeleri ile süsleyiniz. Kremaların üzerine 4 inciri dilimleyerek yerleştiriniz. Çikolatayı mikro dalga fırında 1,5-2 dak. kadar eritip, hafif soğuyan çikolatayı incir ve krema üzerine sıkınız.

istanbul.net.tr
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.