Kıtır Kurabiye

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 100 g margarin
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı yulaf ezmesi
2,5-3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
yumurta akı
1 çay bardağı yaprak badem
Dolgu: 1 çay bardağı çilek reçeli

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, toz şeker, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta akı sürün. Yaprak bademleri de üzerlerine serpin ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun.
Dolgu: Kurabiyelerin düz taraflarına çilek reçeli sürün ve ikişer ikişer yapıştırın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT