Kuruyemişli Yufka Tatlısı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 3 yufka (600 gr.)
2 1/2 su bardağı süt (625 ml.)
1 su bardağı krema (300 ml.)
1 adet çırpılmış yumurta
2 çorba kaşığı gülsuyu (30 ml.)
1/2 su bardağı, mini robotta çekilmiş fıstık (75 gr.)
1/2 su bardağı, mini robotta çekilmiş badem (75 gr.)
1/2 su bardağı, mini robotta çekilmiş fındık (75 gr.)
2/3 su bardağı, kuru üzüm (125 gr.)
2 çorba kaşığı tarçın (30 gr.)

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Fırınınızı 160 °C`de ısıtın. 3 yufkayı, 2 ayrı fırın tepsisine yayın ve fırının turbo fonksiyonunu kullanarak yufkalar kuruyup kızarana kadar (19-20 dk.) fırında tutun. Yufkaları çıkardıktan sonra fırın ısısını 200 °C`ye çıkartın. Süt ve kremayı bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte 10 dk. kadar ısıtın (kaynamamasına dikkat edin). Süt ve krema karışımına 1 çırpılmış yumurta, gülsuyu ve şekeri ilave edin. Fırında kuruttuğunuz yufkaları elinizle ufalayın. Kırılmış badem, fındık, kuru üzüm ve tarçını bir kapta karıştırın. Sığ bir fırın kabına ufalanmış yufkaları, kuruyemiş karışımını ve tekrar ufalanmış yufkaları serin. Süt krema karışımını yufka ve kuruyemiş katlarıyla hazırladığınız fırın kabına dökün ve 200 °C`de 20 dk. kadar pişirin. Krema ile servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT