Mantar Dolması

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 bardak yoğurt
1 çarliston biber
i 1 diş sarmısak, dövülmüş
1 tatlı kaşığı kekik
10 ml. kapari
10 ml. zeytinyağı
15 ml. limon suyu
15 mg. susam
15 ml. tahin
2 diş sarmısak, dövülmüş
40 gr. kepekli ekmek kırıntısı
500 gr. iri mantar
kırmızı toz biber
tuz-karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Mantarların bir avuç kadarını ayırın. Diğerlerinin saplarını çıkarın, Buharda 3-4 dakika hafif yumuşayana kadar pişirin. Yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde fazla derin olmayan bir fırın kabına dizin. Ayırdığınız mantarları, biberi küp küp doğrayın. Yağı kızdırın, doğradığınız mantar, biber, sarmısak, kapariyi 3-4 dakika veya yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kızartın. Ateşten alın, ekmek kırıntısı, kekik, limon suyu, susamı ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Tepsiye dizdiğiniz mantarları bu karışımla doldurun. 10-15 dakika önceden 180º C ısıtılmış fırında pişirin. Sos malzemelerini iyice karıştırın, fırından yeni çıkmış mantarlarla birlikte servis edin. Mantarları fırında pişirmek yerine 4-5 dakika önceden ısıtılmış fırın ızgarasında pişirebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT