Pancarlı Patates Salatası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 15 Dakika

Malzemeler: 6 orta boy patates
3 baş taze soğan
1 demet maydanoz
6 baş pancar
8 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 kaşık hardal
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Patatesler iyice yıkandıktan sonra tuzlu suda haşlanır. Pancarlarda, üzeri kazınıp, yıkandıktan sonra tuzlu suda haşlanır. Haşlanmış patatesler kabukları soyulduktan sonra pancarlarla birlikte soğumaya bırakılır. Diğer tarafta taze soğan ve maydanoz ayıklanıp bol suda yıkandıktan sonra ince ince doğranır ve karıştırılır. Patates ve pancar ince ve yuvarlak dilimler haline doğranır. Sonra bir sıra patates, bir sıra dolma olmak üzere salata kasesine dizilir. Aralarına da soğan, maydanoz karışımı yayılır. Küçük bir kasede zeytinyağı, sirke, tuz, karabiber ve hardal çırpılarak birbirine iyice yedilir. Sonra bu karışım salatanın üzerine gezdirilerek dökülür. Salatayı sirke ile zeytinyağını çekmesi için 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT