Şeftalili Parfe

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı krema
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
4 adet şeftali
1 çay bardağı pudra şekeri
50 gr. badem
Böğürtlen sosu için: 150 gr. böğürtlen, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı limon suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yumurtaları ve yumurta sarılarını, şekeri, vanilyayı ve bir tutam tuzu benmaride kremamsı bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Karışımı ateşten alıp, soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin. Soğuduğunda buzdolabından çıkardığınız kremanını önce 1/3`ünü ekleyip karıştırın. Daha sonra kalan kremayı alt üst ederek karıştırın. Hazırladığınız kremayı dikdörtgen bir kalıba koyup, buzdolabında bir gece bekletin. Şeftalileri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Çukur kısımları alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizip, üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Üzerlerine pudra şekeri serpip kaynatın. Su kaynamaya başladığında 3 dakika bekleyip, ateşten alın. Şeftalileri süzün, yumuşayan kabuklarını soyup, soğumaya bırakın. Böğürtlen sosunu hazırlamak için, böğürtlen, pudra şekeri ve limon suyunu blendırda karıştırın. Buzlukta soğutulmuş tabaklara hazırladığınız böğürtlen sosundan koyun. Üzerine parfeden istediğiniz şekilde parçalar çıkarıp yerleştirin. Yanına 2 yarım şeftali koyup, kıyılmış badem serperek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT