Uludağ Tatlısı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1 kg. kestane
750 gr. tozşeker
8 adet yumurta
50 gr. Antep fıstığı
50 gr. meyve şekerlemesi
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kestaneyi yıkayıp, dış kabuklarını soyunuz. Kabukları soyulan kestaneyi bol suyla ateşe koyunuz. İç kabukları soyulmaya başlayınca ateşten alınız. İç kabuklarını da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz. 1 fincan suyu kalınca kestaneler de yumuşayınca 500 gr. şekeri üzerine dökünüz. Şekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatınız. Suyunu çekince alıp, vanilya koyup, soğutunuz. 3 yumurta, 3 çorba kaşığı şeker, 3 çorba kaşığı undan yuvarlak kalıba dökülecek bir kek hazırlayınız. Kek hazırlanınca yuvarlak bir servis tabağına koyunuz. Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanın üzerine dağ şekli veriniz. 250 gr. şeker ve 5 yumurta akından krem şanti taklidi hazırlayınız. Krem şanti taklidini torbaya koyup, kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatınız. Krem donunca üzerini fıstık, meyve şekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT