Beğendili Piliç

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 100 gr. tereyağı veya margarin
600 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
1 orta boy ince dogranmış soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz , karabiber
2.5 bardak su
Beğendi için: limon suyu
tuz
1 kg. patlıcan
3/4 su bardagı un
4 bardak sıcak süt
80 gr. kaşar rendesi

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tavuk etleri 2 kaşık yağda arasıra karıştırılarak 5-7 dakika sote edilir. Soğan katılıp karıştırılır,biraz pişince saca konur tuz, biber serpilip ates kısılır. Tencerenin bir kenarından çok yavaş olarak 2,5 bardak sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte 15-20 dakika etler pişinceye ve 1 bardak salça kalıncaya dek tencerenin ağzı kapalı olarak beklenir. Diğer yanda patlıcanlar közlenir. Yani ateşte her tarafı iyice pişirilir. (ya da ızgarada pisirebilirsiniz) Pişen patlıcanların kabukları soyulur limon suyu ve tuzla bir kaba alınır. Kalan yağ unla kavrulur sonra süt yavaşça bu meyaneye karıştırılır. Ağır ateşte 10 dakika piştikten sonra suyu alınmış ve cok ince kıyılmış patlıcanlar ilave edilir. Bir kaç dakika piştikten sonra peynir rendesi eklenip ateşten alınır. Sosuyla beraber tabağa konan tavuk etlerinin yanına beğendi konarak servis yapılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT