Limonlu Tavuk

Kişi Sayısı: 8 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 8 adaet Tavuk kalça
4 yyemek kaşığı Zeytinyağı
4 adet Taze soğan
1 adet Limon
2 su bardağı Tavuk suyu
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı Nişasta
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığ Kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
tuz-karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Taze soğanları ayıklayıp doğrayınız 2.Sarmısakları kıyınız. Limonun suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyiniz. Yayvan bir tencerede 4 yk. Zeytinyağını ve kıyılmış sarmısakları kızdırıp, tavuk kalçalarını ilave edip, renk verdiriniz. Renk alan tavuk kalçalarını ısıya dayanıklı bir fırın kabına diziniz. Küçük bir tencerenin içine tavuk suyunu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini koyup kaynatınız. Küçük bir kasenin içinde ayçiçek yağını ve nişastayı boza kıvamına gelinceye kadar karıştırınız 8.Kaynayan tavuk suyuna nişasta karışımını karıştırarak ilave edip, tüz ve karabiber ile baharatlandırınız. En son olarak tavuk kalçalarının üzerine kıyılmış taze soğanları, kekiği , kırmızı pul biberi ve sosu döküp, önceden 200 derecede ısıttığınız fırında tavuklar iyice kızarana kadar pişiriniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT