Mutfaklarımıza biraz yaratıcılık ekliyoruz.
‘İstanbul Mutfağı’ veya ‘ Osmanlı Saray Mutfağı’ olarak da adlandırılan Türk Mutfağı’nın modern yorumlarla zenginleştirilmiş temel özelliklerini, pişirme yöntemlerini ve en yaratıcı tariflerini mutfağın okulunda profesyonel şeflerden öğrenin.
Saray sofralarının bile vazgeçilmezi olan Çorbalar, Türk Mutfağı içinde önemli bir yere sahip olan Mezeler ve Salatalar, Pilavlar, hamurun farklı malzemelerle zenginleştirildiği Börekler ve Hamur İşleri, zeytinyağı ve taze mevsim sebzelerinin uyumunu sergileyen Zeytinyağlılar ve Sebze Yemekleri, Saray mutfağından Et Yemekleri, ve İstanbul mutfağı deyince denizin kokusu ve tadını taşıyan Deniz Ürünleri tariflerini, meraklıları için özel olarak kurgulanan 5 haftalık bu eğitimde keşfedin.
Haftada 2 gün, günde 4 saat olmak üzere, 5 hafta boyunca Türk Mutfağı’nın temel taşlarını ve modern uyarlamalarını MSA profesyonel şeflerinden öğrenebilir, kendi mutfağınızda, profesyonel ve modern tekniklerle “eski usul”e yakın bir lezzette pişirebilirsiniz.
• Eğitim süresince, katılımcılar 14 kişilik sınıflarda, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
• Ders iptali ve telafisi yapılamamaktadır.Ücret iadesi yoktur.
• Tüm katılımcılara ders içerikleri kitapçık olarak verilecektir.
• Eğitim sonunda katılımcılara özel MSA Katılım Sertifikası verilecektir.
• Çorbalar / 12 Kasım Pazartesi, 10:00- 14:00
• Bademli tavuk çorbası,
• Kuzu incikli düğün çorbası,
• Közlenmiş patlıcan çorbası,
Yarma buğday ve baharatlı yoğurt çorba.
• Salata ve mezeler / 15 Kasım Perşembe, 10:00- 14:00
• Nar ekşili ve köz domatesli patlıcan salatası,
• Kekikli ve dereotlu ayvalık favası,
• Çerkez tavuğu,
Tahinli piyazı.
•
• Börek ve hamur işleri / 19 Kasım Pazartesi, 10:00-14:00
• Kıymalı isotlu puf böreği,
• Köz patlıcanlı ve kaşar peynirli mantı,
• Geleneksel talaş böreği.
• Et yemekleri 1 / 22 Kasım Perşembe, 10:00-14:00
• Hünkar beğendi,
• Acılı ve pekmezli kuzu çöp şiş,
• Kadın budu köfte, yanında tuzlu yoğurttan yapılma cacık dip,
• Terbiyeli şiş kebap, tava lavaşı, nar ekşili acı sos.
• Et yemekleri 2 / 26 Kasım Pazartesi, 10:00-14:00
• El Basan tava, zerdaçallı erişte,
• Doldurulmuş risotto kuzu karski, Frenk soğanlı patates püresi ile,
• Rosto kuzu but (DEMO).
• Zeytinyağlılar / 29 Kasım Perşembe, 10:00-14:00
• Zeytinyağlı kuşkonmaz, rosto sarımsaklı tarator sos,
• Zeytinyağlı enginar,acukalı kızarmış Trabzon ekmeği ile,
• Acılı tarçınlı kırmızı şarap sirkeli zeytinyağlı barbunya pilaki,
• Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması.
• Deniz Ürünleri / 03 Aralık Pazartesi, 10:00-14:00
• Uskumru dolması,
Kağıtta rakılı levrek, körpe sebzeler ve ege otları,
• Ekmek arası balık kokoreç.
• Sebze yemekleri /06 Aralık Perşembe, 10:00-14:00
• Nar ekşili soğan dolması,
• Ezine peynirli kabak mücver,
• Karnıyarık,
• Pastırmalı ve ördek ciğerli kuru fasülye.
• Pilavlar / 10 Aralık Pazartesi, 10:00-14:00
• İç pilav,
• Perde pilavı,
• Özbek pilavı,
• Meyhane pilavı.
• Tatlılar 13 Aralık Perşembe, 10:00-14:00
• Sakızlı şekerpare,
• Fırın sütlaç,
• Lavantalı lokma,
• Ev yapımı baklava.
"Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce
ad-soyad bilgilerinizi biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz."
Programlarımız en az 8 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
İstasyonlarda tek kişi olarak çalışılmaktadır.Derslerin telafisi yapılamamaktadır.
Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.