30. İstanbul Caz Festivali 7-18 Temmuz 2023

30. İstanbul Caz Festivali 7-18 Temmuz 2023

Etkinlik Etkinlik Haberleri 30. İstanbul Caz Festivali 7-18 Temmuz 2023

Festival bu yıl merkezini Parkorman’a taşıyor. Morcheeba, Alfa Mist, Kovacs, Mammal Hands, Adamlar, Ekin Beril, Elif Sanchez, Mert Demir, Takeshi’s Cashew ve çok daha fazlası, trip-pop’tan funka, cazdan rocka Parkorman’da 3 güne yayılacak konserlerde festival içinde festival havası estirecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 16, 2023

Temmuz ayını müzikle buluşturan İstanbul Caz Festivali bu yıl 30 yaşında. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 7-18 Temmuz tarihleri arasında, popüler ve yeni isimlerle dolu bir program sunacak.

30. İstanbul Caz Festivali, 40’a yakın konserde usta isimlerden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak. 11 gün boyunca festivalin konuğu olacak isimler arasında “Ho Hey” ve “Ophelia” gibi şarkılarıyla tanınan Amerikan folk topluluklarından The Lumineers, kariyeri boyunca Herbie Hancock, Damon Albarn ve daha nice isme eşlik etmiş, Afro-pop’un çığır açan sesi Fatoumata Diawara, cazdan blues ve folka uzanan güçlü vokaliyle Lizz Wright ve “çağdaş cazın en güzel seslerinden” Güney Kore’nin yıldız ismi Youn Sun Nah Quartet yer alıyor.

Festival bu yıl merkezini Parkorman’a taşıyor. Morcheeba, Alfa Mist, Kovacs, Mammal Hands, Adamlar, Ekin Beril, Elif Sanchez, Mert Demir, Takeshi’s Cashew ve çok daha fazlası, trip-pop’tan funka, cazdan rocka Parkorman’da 3 güne yayılacak konserlerde festival içinde festival havası estirecek. Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz ile Riff Cohen’i ilk kez bir araya getirecek Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual” projesi de festivalin özel projelerinden.

Festivalin klasik mekânlarına bu yıl Parkorman’ın yanı sıra yeşillikler içindeki terasıyla Robert Kolej ekleniyor. Festivalin diğer konserlerine The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park-Swissôtel the Bosphorus ev sahipliği yapacak

. +1’li Gece Gezmesi, bu yıl da Kadıköy’ün sevilen 4 mekânı olan Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sineması ve The Wall’daki konserlerle müzikseverleri hareketli bir maratona çıkaracak. Yıllardır festivalin en sevilen etkinliklerinden olan Caz Vapuru, bu yılki yolculuğunda festival izleyicisini caz ve swing tınıları eşliğinde Anadolu Kavağı’na götürecek. Festivalin müziği parklara yaydığı Beylikdüzü Yaşam Vadisi ve Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenecek ücretsiz Parklarda Caz konserlerine yine her yaştan izleyici davetli olacak.

Festival 2003 yılından bu yana düzenlediği Genç Caz+ konser serisiyle, 30 yaş altı amatör müzisyenlere sahnesinde yer açarken, 2021'den beri ise Mehmet Uluğ Fonu'nun desteğiyle genç müzisyenlerin ilk profesyonel albüm kayıtlarını yapmalarını sağlıyor. Genç Caz+ finalistleri aynı zamanda Parklarda Caz konserlerinde izleyiciyle buluşuyor.

Festival biletleri
Lale Kart üyeleri için öncelikli satışlar: 20-23 Mart 10.30
Genel satış: 24 Mart Cuma 10.30 30. İstanbul Caz Festivali biletleri, tüm Garanti BBVA kredi kartları ile %10 indirimli satın alınabilecek, kampanya 24 Mart’taki genel satışlarla başlayacak.

Öğrenciler ise bu yıl yine tüm İKSV etkinliklerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.

Festival biletleri: Avantajlı dönem fiyatlarıyla, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişede (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası)

Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu yıl Can Kozlu’ya
30. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü Türkiye’de caz davulculuğunun en önemli isimlerinden Can Kozlu’ya sunulacak.

Çocukluğundan itibaren müzik ile iç içe büyüyen Can Kozlu, lise yıllarındaki amatör müzik çalışmalarını takiben, Amerika’da Berklee College of Music’te müzik eğitimini tamamladı. Türkiye’ye döndüğünde Emin Fındıkoğlu, Onno Tunç, Tuna Ötenel, Aydın Esen, Şenova Ülker, Nükhet ve Neşet Ruacan gibi usta isimlerle kurduğu gruplarda yer aldı, Sezen Aksu, Nilüfer gibi pop yıldızlarıyla çalıştı. 1996’da Ali Perret ile Bilgi Üniversitesi Caz Performans Bölümü’nü kuran ve yüksek eğitim standartlarıyla öğrenciler yetiştiren Can Kozlu, bugüne kadar Türkiye’den pek çok önemli davulcuya ilham olmuş bir isim.

Festival biletleri
Festival biletleri Lale Kart üyeleri için 20 Mart Pazartesi günü 10.30’da başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından, 24 Mart Cuma günü 10.30’dan itibaren, avantajlı dönem fiyatlarıyla, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişeden genel satışa sunulacak.

Festival takipçileri Parkorman konserlerine özel tek bir kombine biletiyle, 8,9 ve 12 Temmuz’da gerçekleştirilecek üç büyük konsere katılabilecek.

İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle hayat geçen Eczacıbaşı Genç Bilet projesi kapsamında, sınırlı sayıda öğrenci bileti 10 TL’den satışa çıkacak.

30. İstanbul Caz Festivali biletleri, tüm Garanti BBVA kredi kartları ile %10 indirimli satın alınabilecek, kampanya 24 Mart’taki genel satışlarla başlayacak.

İKSV Lale Kart üyelerine indirim ve öncelikler
Üyelikleriyle İKSV'nin tüm çalışmalarını destekleyen Lale Kart üyeleri, İstanbul Caz Festivali konserlerinin biletlerini indirimli fiyatlarla öncelikli olarak alabiliyor:

Siyah Lale Kart üyeleri 20 Mart Pazartesi 10.30
Beyaz Lale Kart üyeleri 21 Mart Salı 10.30
Kırmızı Lale Kart üyeleri 22-23 Mart 10.30

Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri biletlerini yer seçme opsiyonuyla passo.com.tr üzerinden %25 indirimle satın alabilecek. Kırmızı Lale Kart üyeleri ise biletlerini %15 oranında indirimle satın alabilecek.

İKSV tarafından 2002 yılından bu yana sürdürülen Lale Kart üyelik programı, 21 yıldır binlerce kültür-sanat dostuna vakfın düzenlediği etkinliklerde ayrıcalık ve öncelik sağlıyor. İKSV Lale Kart üyeleri İKSV’ye katkı sağlarken, festival etkinliklerindeki indirimlerin yanı sıra İstanbul’da birçok farklı kültür, sanat ve yaşam mekânında indirimlerden de faydalanabiliyor. Lale Kartlı olmak ve ayrıntılı bilgi için: lalekart.iksv.org/

Hediye Kart: Bir Kart Dolusu İKSV
İKSV sevdiklerine özel günlerde “Bir kart dolusu İKSV” hediye etmek isteyen kültür-sanat dostları için üç çeşit İKSV Hediye Kart hazırladı. Tüm İKSV etkinliklerinde geçerli olan 250, 500 ve 1000 TL değerindeki kartlar, bir yıl boyunca İstanbul Film, Müzik, Caz, Tiyatro Festivalleri’nden Salon İKSV konserlerine, +1 Sunar: Gezgin Salon Festivalleri’nden Filmekimi ve İKSV Galaları’na vakfın düzenlediği tüm etkinliklerde kullanılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT