Necip Fazıl Kısakürek 111 Yaşında

Necip Fazıl Kısakürek 111 Yaşında

Etkinlik Etkinlik Haberleri Necip Fazıl Kısakürek 111 Yaşında

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, Şef Taşkın Savaş yönetimindeki Yakarış Müzik Topluluğu’nun vereceği konserle yâd edilecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 20, 2015

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i doğumunun 111. yılında özel bir etkinlikle anacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk edebiyatına katkılar sunan şair ve yazarlarımızı unutmuyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Şairler Sultanı Necip Fazıl Kısakürek’i doğumunun 111. yılında özel bir etkinlikle anacak.

“Doğumunun 111. Yılında Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı”, 25 Mayıs Pazartesi günü Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Geçmişte ve günümüzde fikirleri ile çığırlar açan ve nesillere yol gösteren Üstad Necip Fazıl Kısakürek, Şef Taşkın Savaş yönetimindeki Yakarış Müzik Topluluğu’nun vereceği konserle yâd edilecek. İzleyicilerin ilgiyle takip edeceği programda, Taşkın Savaş’ın Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden bestelediği on bir şarkısı seslendirilecek. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatına yeni bir soluk getiren Necip Fazıl Kısakürek’i anma programı, 20.00’de başlayacak.

Türk Edebiyatı’nın “Sultan-üş Şuara”sı: Necip Fazıl Kısakürek

Modern Türk şiirinin mistik şairi olarak bilinen Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul’da doğdu. 24 yaşındayken yayımladığı ikinci şiir kitabı Kaldırımlar ile ünlenen Necip Fazıl, 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanındı ve o devirde Türk basınının merkezi olan Bâb-ı Âli'nin önde gelen isimleri arasında yer aldı. 1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşadı. 1943-1978 yılları arasında 512 sayı yayımlanan Büyük Doğu Dergisi yoluyla İslamcı görüşlerini kamuoyuna duyuran ve Büyük Doğu Hareketi’ne önderlik eden şair, 25 Mayıs 1983 yılında hayatını kaybetti.

Türk Edebiyatı Vakfı tarafından 1980 yılında verilen beratla “Sultan-üş Şuara” yani “Şairlerin Sultanı” unvanını alan Necip Fazıl Kısakürek’in bazı seçkin eserleri ise şunlar;

Şiir: Örümcek Ağı, Kaldırımlar, Ben ve Ötesi, Sonsuz¬luk Kervanı, Çile.
Öykü: Hikâyelerim
Roman: Aynadaki Yalan
Oyun: Tohum, Bir Adam Yaratmak, Künye, Para, Namı Diğer Parmaksız Salih, Reis Bey, Abdülhamit Han.

www.ibb.gov.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT