Açılış Konseri: İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası & İlyun Bürkev

Açılış Konseri: İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası & İlyun Bürkev

Tarihler: 21 Mayıs 2024 Salı ~ 21 Mayıs 2024 Salı 20:00

Yer: AKM Türk Telekom Opera Salonu

Ücret: 2. Kategori - ₺1.200,00 3. Kategori - ₺950,00 4. Kategori - ₺800,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 21, 2024 ~ May 21, 2024

CEM MANSUR şef
İLYUN BÜRKEV piyano

İlk uluslararası başarısını 2018’de henüz 10 yaşındayken kazanan, ülkemizin en genç yeteneklerinden İlyun Bürkev, geçtiğimiz sezonu Bonn Klasik Filarmoni eşliğinde Berlin Konzerthaus’tan başlayan 11 konserlik Almanya turnesiyle açtı. Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde eğitimine devam eden 15 yaşındaki piyanist, hem yurtiçinde hem yurtdışında şimdiden adından çok söz ettiriyor. Gülsin Onay’ın “veliahtım” dediği genç yıldız, festivalin açılış konserinde piyano repertuvarının başyapıtlarından, Grieg’in tutkulu ve oyuncu Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.

Verdi’nin Otello operasının 3. Perdesi için bestelediği, sonrasında operadan çıkarsa da konser sahnelerinin en sevilen eserlerinden biri hâline gelen Danslar’ı ile Çaykovski’nin pek çok revizyon sonrasında bir başyapıta dönüştürdüğü Romeo ve Juliet Fantezi Uvertürü’nün de yer aldığı program, müzikseverlere festival coşkusunu hissettirecek.

Ülkemizin yanı sıra Avrupa ve İngiltere’de sürdürdüğü yoğun kariyeri kadar kurduğu orkestralar ve gençlere yarattığı imkânlar ile de 40 yıldır klasik müzik dünyasında önemli bir rol oynayan Cem Mansur’un İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı yöneteceği konser öncesinde ünlü şefe İstanbul Müzik Festivali Onur Ödülü takdim edilecek.

Giuseppe Verdi
Otello Operası’ndan Dans Müziği

Edvard Grieg
Piyano Konçertosu La minör, op. 16

Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Romeo ve Juliet Fantezi Uvertürü, TH 42

Süre: 60’ (arasız)

Konserden önce ödül ve plaket töreni̇ yapılacaktır. 52. İstanbul Müzi̇k Festi̇vali̇ Onur Ödülü Cem Mansur’a takdi̇m edi̇lecekti̇r.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT