Modern Art Orchestra feat. Kornél Fekete-Kovács // Kaan Çelen Trio

Modern Art Orchestra feat. Kornél Fekete-Kovács // Kaan Çelen Trio

Tarihler: 04 Temmuz 2024 Perşembe ~ 04 Temmuz 2024 Perşembe 21:30

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Ücret: Ayakta - ₺1.500,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Keçeci Piri Mah. Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00 Dahili: 133

Faks: 0212 369 66 06

Web: http://www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 4, 2024 ~ Tem 4, 2024

Çağdaş müzik repertuvarından seçili heyecan verici bir programla Avrupa’nın köklü orkestralarından Modern Art Orchestra 31. İstanbul Caz Festivali’nde.

Avrupa’nın en büyük müzik gruplarından Modern Art Ochestra, 2005 yılında trompet sanatçısı ve besteci Kornél Fekete-Kovács tarafından kuruldu. Macar cazının orta kuşak temsilcilerinden, trompetin dünyaca ünlü ustalarından Kornél, neredeyse 20 yıldır kendi kuşağı ile cazın genç yeteneklerini buluşturduğu orkestrasıyla Macar köklerine saygı duruşunda bulunurken modern müzik sahnesinin güncel sanatsal bağlamını yansıtmak için çalıştı. Nitekim orkestra, üç kuşağın müzikal yaklaşım ve yeteneklerini çağdaş klasik müzik ve cazla beraber tek potada eritmeyi başardı. Doğaçlamayı merkezine aldı, “burada” ve “şimdi” diyerek dinleyicisini varoluşa davet ettiği bir tarz yarattı. Müziğin sınırlarını genişleten bu yaklaşımıyla orkestra, 60’lı yıllardan bu yana devam eden Macar cazının yeniden ve yeniden icat ediliş sürecinin ayrılmaz bir parçasına dönüştü.

Çoğunluğu orkestranın altı seçkin müzisyeni tarafından bestelenmiş, 25 saatlik büyük çağdaş müzik repertuvarından seçili heyecan verici bir programla MAO, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında İstanbul Caz Festivali’ne geliyor.

MAO’dan önce sahnede olacak caz davulunun yükselen yıldızı Kaan Çelen’in caz davulcusu olacağı aslında doğuştan belliydi. Doğarken kaybettiği bir kolu, davul çalmaya başlamasının en büyük sebebiydi. Sonra cazı keşfetti. Şevket Akıncı, Baki Duyarlar, Ferit Odman ve Cem Aksel ile çalıştı; eğitimler aldı ve festivallerde çaldı. NA-Zİ-LE ve Fellowship albümlerini yayımladı. Önce zor görüneni kolay kılan, ardından başarıdan başarıya koşan Kaan Çelen, İstanbul Caz Festivali izleyicisiyle ilk kez buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT