YÜZ YIL: Hem Evvel Hem Ahir Sergisi

YÜZ YIL: Hem Evvel Hem Ahir Sergisi

Tarihler: 21 Aralık 2023 Perşembe ~ 10 Temmuz 2024 Çarşamba

Yer: Evliyagil Dolapdere Artoda

Adres: Serdar Ömer Paşa Caddesi No: 11 Beyoğlu İstanbul

Web: https://www.memorial.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2023 ~ Tem 10, 2024

Müze Evliyagil, küratörlüğünü Zeynep Yasa-Yaman’ın üstlendiği “YÜZ YIL: Hem Evvel Hem Ahir” sergisini ağırlıyor. Cumhuriyetin 100. yılına özel Müze Evliyagil Koleksiyonundan 39 sanatçının eserleri bir araya geliyor. Sergi 28.10.2023 -10.07.2024 tarihleri arasında Müze Evliyagil’ de görülebilir.

Müze Evliyagil Koleksiyonu içinden seçilmiş, çoğunluğu 1950’lerden günümüze uzanan resim, heykel, desen/çizim, baskı, yerleştirme, video gibi modern/çağdaş sanatın değişen teknik ve anlatım dillerinde yapıt üreten, doğumları Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemlerine, gençlikleri II. Dünya Savaşı’na, yetişkinlikleri savaş sonrasının özgürlükçü dönemine rastlayanlar ile daha genç bir kuşağa dahil olan 39 sanatçının 85 eserinden oluşan sergi, Türkiye sanatındaki belli başlı akım ve tartışmaları görünür kılıyor.

"YÜZ YIL: Hem Evvel Hem Ahir" sergisi, hem Cumhuriyetin 100. yılına hem de bu yüzyılın sanatçılarına, değişen dönemlerin siyasi, ekonomik, kültürel ve sanatsal anlayışlarına, bu ‘yüz’lerin yüzlere ulaşan, farklılaşan, kutuplaşan, uzlaşan düşünce iklimlerine vurgu yapmaktadır.

Sergi, 28.10.2023-10.07.2024 tarihleri arasında Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Müze Evliyagil’de ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT