Öğretmenler Günü'ne Özel

Öğretmenler Günü'ne Özel

İstanbul Haberleri Öğretmenler Günü'ne Özel

'Ayasofya Tarihi Müzesi’ ve ‘Efes Deneyim Müzesi’ne girişler tüm öğretmenlere ücretsiz…

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 22, 2023

‘Ayasofya Tarihi Müzesi’ ve ‘Efes Deneyim Müzesi’ 24 Kasım Cuma Öğretmenler Günü ve takip eden haftasonunda tüm öğretmenlere ücretsiz olacak. Okulların birinci yarıyıl tatilinde 6-17 yaş arasındaki öğrencilere kapılarını ücretsiz açan Ayasofya Tarihi Müzesi’ne, Öğretmenler Günü’nde Efes Tarihi Kenti’nde yer alan Efes Deneyim Müzesi de eşlik edecek.

Basın Bülten 21.11.2023 İstanbul’un tarihi yarımadası Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Ayasofya Tarihi Müzesi, okulların birinci yarıyıl ara tatilinde öğrencilerden yoğun ilgi gören, çocuklara ve gençlere özel kampanyasından sonra şimdi de Öğretmenler Günü’ne özel bir kampanyanın duyurusu yaptı. Sultanahmet Meydanı’ndaki Defter-i Hakani Nezareti binasında açılan Ayasofya Tarihi Müzesi, en son teknolojilerin yardımıyla görsel ve işitsel bir şölen eşliğinde Ayasofya’nın 1700 yıllık tarihini anlatıyor. Bizans devletinin kuruluşuyla başlayıp, Ayasofya'nın bugüne gelen nihai yapısının inşasından önce ve sonra geçirdiği aşamaları son teknoloji görsel işitsel yöntemlerle anlatan müze, ülkenin geleceği çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlere 24-26 Kasım tarihleri arasında kapılarını ücretsiz olarak açıyor.

Bu kampanyada Ayasofya Tarihi Müzesi’ni İzmir’deki Efes Deneyim Müzesi de yalnız bırakmıyor. Öğretmenlere halihazırda ücretsiz olan Efes Deneyim Müzesi kampanyaya 24-26 Kasım tarihlerinde müzeyi ziyaret eden öğretmenlere bünyesinde bulunan cafede ücretsiz kahve ikramı ile eşlik edecek. Efes Antik Kenti’nin arkeolojik kalıntılarına ev sahipliği yapan alanda kurulan Efes Deneyim Müzesi, bu efsanevi şehrin zengin geçmişini teknolojinin son fırsatlarını da kullanarak yeniden canlandırıyor. Aralarında dünya çapında tanınan Türk ve yabancı mimarların, küratörlerin, tasarımcıların, sanatçıların, teknoloji uzmanlarının, tarihçilerin ve arkeologların olduğu geniş, profesyonel bir ekibin tasarladığı müze, ziyaretçilere giriş anından son çıkışa kadar Efes'in altın çağındaki gündelik hayatı, ticareti, sanatı ve mimariyi immersive teknolojilerin yardımı ile anlatıyor.

Türkiye’nin önemli turistik ve tarihi destinasyonlarından Ayasofya ve Efes Antik Kenti’ni gelişmiş görsel, işitsel ve duyusal teknolojiler yardımıyla deneyimleten bu iki müze son dönemde global ölçekte önem kazanan deneyimsel ve interaktif müzecilik trendinin dünya çapındaki öncülerinden olan DEM Müzecilik tarafından Türkiye’ye kazandırıldı. 30 yıla yaklaşan teknoloji deneyimiyle kurulan DEM’in öğretmenlere özel hayata geçireceği kampanyalardan 24-26 Kasım tarihleri arasında öğretmen kartı gösterilerek yararlanılabilecek. Ayasofya Tarihi Müzesi her gün 08:00 – 19:00 saatleri arasında, Efes Deneyim Müzesi her gün 08:00 – 17.30 arasında ziyarete açıktır. Kampanya detaylarına www.demmuseums.com/tr/dem-museums-deneyim-muzesi/ adresinden ve @demmuseums sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT