Baharın Lezzeti Nelipide Gurme’nin Karadeniz Otlarında Saklı

Baharın Lezzeti Nelipide Gurme’nin Karadeniz Otlarında Saklı

Son yıllarda Ege otlarının en büyük rakibi olan Karedeniz ‘Ot’ları, geçmişten günümüze en leziz pişirme şekilleriyle Nelipide Gurme’nin mutfağından çıkıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 28, 2017

Baharın gelmesiyle canlanan doğanın insanoğluna bahşettiği birbirinden doğal otlarla yapılan yemekler, lezzet tutkunlarını cezbediyor. Her bölgenin kendine has tatları olsa da bu doğa mucizesi lezzetler, Karadeniz mutfağında bir başka leziz öğüne dönüşüyor. Hem doymak hem de sağlıklı yaş almak isteyenlerin tercihi olan bu mucizevi lezzetler, Nelipide’de Bezelye Kayganası ya da Isırgan Yağlacı olarak karşımıza çıkıyor.

Doğanın lezzetleri için Nelipide
Misafirlerine yönelik hazırladığı yöresel menüsü ve menüde yer alan birbirinden farklı yöresel otlardan oluşan lezzetleriyle Nelipide, hem doymak hem de mevsiminde bu lezzeti tüketmek isteyenlerin tercihi oluyor. Nelipide Gurme’nin doğal menüsünde birbirinden lezzetli yemekler yer alırken; Isırgan otundan yapılan Isırgan Yağlacı, yüksek değerde vitamini içinde barındıran Bezelye ise kayganası ile lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Nisan ayı ortalarında pazarlara inmeye başlayan Melocan da kavurmasıyla misafirlerin gönlünü fethederken, fındık bahçelerinde kendiliğinden yetişen bir mantar türü olan Tirmit ise, geleneksel tatların özlemini çekenlerin beğenisini kazanıyor.

Dağ eteklerinden toplanan galdirik otundan yapılan nefis kaygana
Dağların yüksek kesimlerinde çıkan Galdirik Kayganası ile farklı lezzetleri tatmak isteyenlerin beğenisini kazanan Nelipide; genellikle fındık bahçelerinde toplanan Sakarca Kayganası, C vitamini açısından zengin bir kaynak olan Karalahana geleneksel tatların özlemini çekenlerin beğenisini kazanıyor.

Aile büyüklerinden miras kalan geleneksel reçeteleri, modern bakış açısıyla yorumlayarak damak tadına önem verenler için sunan Nelipide’nin yöresel otlar menüsünde; pırasa ve fasulye kayganasının yanı sıra pazı kavurması, kara kabak gürcü dolması, lahana lavurması, fasulye diblesi, sakarca mıhlaması da yer alıyor.

Baharın Lezzeti Nelipide Gurme’nin Karadeniz Otlarında Saklı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT