Lalezar Meyhane Konseptiyle Kapılarını Açıyor

Lalezar Meyhane Konseptiyle Kapılarını Açıyor

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Lalezar Meyhane Konseptiyle Kapılarını Açıyor

Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olmaya aday Lalezar, meyhane konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başladı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 12, 2017

Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olmaya aday Lalezar, meyhane konseptiyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Otelin açıldığı ilk yıllarda Şark Köşesi olarak düzenlenen, zamanla bara dönüşen mekan şimdilerde meyhane konseptiyle hayat buluyor. Lalezar Meyhane’nin menüsü de meyhane atmosferine en uygun lezzetlerden oluşuyor. Muhammara, Mütebbel, Zeytinyağlı ve Narlı Zahter Salatası gibi meyhane kültürünün başı çeken soğuk mezelerinin yanında Karides Güveç, Acı Biberli Edirne Tava Ciğeri ve Kalamar Tava’nın bulunduğu menü, Hilton’a özel Hatay usulü Oruk ve Humuslu Zahter ile Sote İşkembe gibi özel tatları da içinde barındırıyor.

Ana yemek menüsünde denizden ve karadan lezzetleri ayrı ayrı sınıflandıran mekan, deniz levreğinden palamuta; kılıçbalığından mersin karidesine; kebaptan şaşlığa kadar geniş bir lezzet seçkisi sunuyor. Tatlı menüsünde ise meyhane kültürünün olmazsa olmaz lezzetleri arasındaki İrmik Helvası, Fıstıklı Baklava ve Haşhaşlı Yoğurt Tatlısı, Lalezar’ın baş şefinin özel yorumu ile sunuluyor. Menüye ek olarak, her gün değişen ve mekandaki kara tahtadan takip edilebilen şefin özel spesiyali farklı bir lezzet deneyimi olarak göze çarpıyor. Yenilenen konseptiyle meyhane kültürü sevenlerin popüler mekanlarından biri olmaya aday Lalezar Meyhane, haftanın her günü, 19.00 ile 24.00 saatleri arasında lezzet düşkünü misafirlerini bekliyor.

Kurulduğu günden bu yana Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekânlarından biri olan Lalezar, ilk yıllarda Şark Köşesi olarak düzenlense de daha sonra Amerikan bar ilavesiyle Lalezar Bar’a dönüştürüldü. Yaz aylarında teras kısmı da hizmete sokulan barda saat yediden sonra rezervasyonsuz yer bulunamaz oldu. İstanbul barlarında defile düzenleme uygulamasının öncüsü de olan Lalezar’ın spesiyali, turistler tarafından oldukça ilginç bulunan minyatür nargilelerde hazırlanarak sunulan “Nargile Kokteyli” idi.

Lalezar Bar’ın en ünlü müdavimleri arasında Erol Simavi, Ayhan Şahenk, Ali Rıza Çarmıklı, Erdoğan Demirören, Mete Has, Orhan Boran, Ajda Pekkan, Kemal Bisalman, Orhan Türel, Hasan Kazankaya ve Rafael Memi yer alıyordu. Devlet adamı Bülent Ulusu, yaz aylarında Lalezar Bar’ın teras bölümünde oturmayı çok severdi. Birçok gazetenin başyazarı ve köşe yazarları haftada en az üç dört kez saat beş gibi Lalezar Bar’da buluşur ve bir şeyler içerken birkaç saat kendi aralarında kulis yaparlardı. Güneri Cıvaoğlu, Yaşar Kemal, Altan Öymen ve Çetin Altan gibi isimler, zaman içinde neredeyse bir gelenek halini alan bu toplantıların başlıca simalarıydı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT