Tarihi Beta Yeni Han’da Eşsiz Bir İftar Deneyimi

Tarihi Beta Yeni Han’da Eşsiz Bir İftar Deneyimi

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Tarihi Beta Yeni Han’da Eşsiz Bir İftar Deneyimi

Beta’nın özel lezzetlerinin yer aldığı Humus, Lor Mahlutu, Fava ve Abagannuş ise özel lezzet aromalarıyla menüde fark yaratıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 13, 2024

İstanbul tarihinin en önemli miraslarından olan Beta Yeni Han, Ramazan ayında keyifli bir iftar yapmak isteyenlere tarihi atmosferde lezzetli bir deneyim yaşatıyor. Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini, saray aşçılarının arşivlere geçmiş tarifleriyle yeniden canlandıran Beta Yeni Han; iftariye tabağı, çorba, salata, ara sıcak, ana yemek ve tatlının yanı sıra Beta’nın özel mezeleri ve şerbetlerinden oluşan Zadegan İftarı ismiyle hazırladığı menüsü ile her damak tadına uygun seçenekler sunuyor.

17. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Beta Yeni Han, dokusunu kaybetmeden gerçekleşen restorasyon çalışması sonrasında şehrin en özel yaşam merkezi olarak misafirlerini ağırlıyor. İstanbul'un kalbinde yer alan ve kahvenin ilk kavrulduğu fırına ev sahipliği yapan han, tarihi atmosferini modern anlayışla birleştirerek yerli ve yabancı ziyaretçilerini eşsiz bir deneyimle buluşturuyor. Zadegan İftar menüsü ile lezzetli bir yemek deneyimi sunan Beta Yeni Han, Osmanlı Saray protokolünde yer alan Türk Kahvesi törenini “Kahve Seremonisi” isimli etkinliği ile Ramazan ayı boyunca misafirlerini tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.

Beta Yeni Han’da lezzet şöleni
İnşa edildiği tarih tam olarak bilinemeyen ancak kahvenin tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Beta Yeni Han, ziyaretçilerini lezzetli bir yemek yerken veya kahve içerken 1671 yılına uzanan bir hikâyede yolculuğa çıkarıyor. Geçmişten günümüze değerli bir kültürel miras olarak varlığını sürdüren Beta Yeni Han’ın iftar menüsünde; iftariye tabağı, günün çorbası, salata, Beta lokmaları, seçmeli ara sıcaklar, ana yemek, tatlı ve nefis şerbet seçenekleri bulunuyor. Birbirinden farklı seçenekleriyle Osmanlı Saray ziyafeti sunan bir iftar masası hazırlayan Beta Yeni Han, adeta bir lezzet şöleni yaşatıyor.

Zengin içeriği ile hem doyurucu hem de lezzetli bir iftar keyfi sunuyor
İftariye tabağında; Hurma, Gemlik sele siyah zeytin, Hatay kırma yeşil zeytin, kiraz, domates, salatalık, tahin-pekmez, bal, kaymak, çilek reçeli, sahine, Ezine beyaz peyniri, İzmir tulum peyniri, Kars kaşarı, Diyarbakır örgü peyniri, Erzurum çeçil peyniri, ceviz, kayısı, kuru incir ve acuka yer alıyor. İftariye tabağının ardından sunulan çorba etabında ise o güne özel olarak hazırlanan günün çorbası bulunuyor.

Beta’nın özel lezzetlerinin yer aldığı Humus, Lor Mahlutu, Fava ve Abagannuş ise özel lezzet aromalarıyla menüde fark yaratıyor. Narlı Roka Tulum Salatası ile devam eden menü; Su Böreği, Pastırmalı Paçanga Böreği, Kuru Patlıcan Dolması ve Ballı Gemici Böreği seçeneklerinden oluşan ara sıcaklar ile ana yemeğe geçmeden ideal tatlar olarak göz dolduruyor.

Ana yemek 3 seçenekle sunuluyor
Menünün baş kahramanı olan ana yemek ise 3 opsiyonlu seçenekle sunuluyor. Tercihi kebaptan yana olanlar için damakta hoş tatlar bırakan Adana Kebap servis edilirken, Tavuk ve pilav severler için ise Perde Pilavlı Tandır öne çıkıyor. Kırmızı et severleri de unutmayan Beta Yeni Han, Keşkekli Kuzu İncik seçeneğiyle misafirlerinden tam not alıyor. Bu eşsiz tatlara iki opsiyondan oluşan Demirhindi ve Reyhan şerbetleri eşlik ediyor.

İftar menüsünün finalinde, Ramazan ayının olmazsa olmaz tatlılarından Güllaç, hem leziz hem hafif tatlarıyla öne çıkan Sütlaç ve Zerde seçenekler arasında yer alıyor.

Tarihi bir yolculuk: Kahve Seremonisi
Kanuni Sultan Süleyman zamanında Osmanlı Saray protokolünde yer alan Türk Kahvesi törenini “Kahve Seremonisi” isimli etkinlikle misafirleriyle buluşturan Beta Yeni Han, Osmanlı’nın son dönemine kadar devam eden bu geleneği; Ramazan ayı boyunca saat 15.54’te sunduğu kahve ikramıyla yaşatacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT