Osmanlı’dan günümüze kadar gelen şerbet kültürü, Ramazan ayı boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Özel tarife sadık kalınarak hazırlanan Demirhindi Şerbeti, sıcak Ramazan günlerinde serinlemek isteyenler için farklı bir alternatif olarak sunuluyor.
Demir Hindi bitkisinin meyve özleriyle yapılan geleneksel Demirhindi Şerbeti’nde; taze elma ve armut kabuklarının yanı sıra kivi ve portakal yer alıyor. Ekşi tadını hafifletmek için tarçın, şeker ve kestane balıyla aromalandırılan şerbet, geçmişten günümüze tam bir sağlık deposu olarak biliniyor.
57 yıllık tecrübesi ve muhteşem pide çeşitleriyle misafirlerine lezzet şöleni yaşatan Fatih Karadeniz Pidecisi, geleneksel Demirhindi Şerbeti’yle de müdavimlerini tarihi bir yolculuğa çıkartıyor.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.